IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плаваща очна линия - тренд за грим есен 2020

4 септември 2020 08 30

Има най-различни варианти според формата на очите

IStockphoto

Също както вашия гардероб, от който ще махнете или добавите някои неща на старта на новия сезон, гримът е друга част от цялостната визия, която се променя. Ефектът "йога кожа", леките пастелени цветове или по-блестящите сенки, които носите за бара на плажа, ще отстъпят място на нюансите на есента. 

Независимо дали работите все още от вкъщи или всеки ден сте в офиса, вие имате нужда от малко грим, за да изглеждате добре. Дори и за да имате хубав вид по време на видоразговора в платформата Zoom, добре е да сложите нещо на лицето си. Това може да бъде малко руж, червило, очна линия или спирала. И като заговорихме за последните две, с тях е свързан един от трендовете за предстоящия сезон. 

Какво е плаваща очна линия? 

Плаващата очна линия е сред тенденциите в грима за 2020-а година. И тъй като последните няколко месеца минаха под по-небрежния "карантинен стил", време е да си припомним какво представялва тя и как да си я направим, за да ни забележат. 

Котешкото око, което може да постигнете с подходяща очна линия и хубава спирала, винаги е актуално, но сега на мода е гримирането с тези два продукта по различен начин. Звезди като Луси Бойнтън и Кайли Дженър първи го показаха, като вдъхновиха много бюти влогъри. 

За да имате перфектната плаваща очна линия, е добре върху клечапа и околоочния контур да поставите хубава матираща основа, после да импровизирате, като нанесете внимателно черна очна линия или такава в друг цвят. Тя не бива да е на стандартното място, а в пространството под или върху миглите и клепачите. 

Гримьорът Дежа Смит посочва пред Bustle, че плаващата очна линия в комбинация с дребни кристалчета, ще са хит тази есен. Инфлуенсърът Анджъл Мерино пък предлага използването на матова очна линия в бургундово червено - цвят, който е сред най-актуалните за сезона. 

След като излезе клипът към песента "Rain on me" на Лейди Гага и Ариана Гранде, плаващата бяла очна линия започна да се среща на много места в социалните мрежи. Много артисти я използват за различни вариции грим, като тя ще продължи да се търси и през есента. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Poshly (@poshlyinc) на

„Плаващата очна линия е наистина забавна и интересна тенденция, която може да бъде адаптирана по милион различни начини в зависимост от формата на очите ви, наборът от умения и личния стил", коментира гримьорът Джени Патинкин.  

Разбира се, плаващата очна линия стои най-добре на "изчистено  око", но ако обичате да носите сенки, има начин да ги съчетаете. Само не прекалявайте с черното, защото един ефект лесно може да се превърне в дефект. 

Вижте видеото на влогърката Вероника Роман, в която тя показва как да си направите плаваща очна линия с камъчета стъпка по стъпка: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари