IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 тенденции за есенен грим

19 август 2020 12 30

Всички те изглеждат чудесно дори и с предпазна маска

Снимка: Pexels

Във времето на социално дистанциране съвсем забравихме за гримовете и прическите. Тъй като прекарваме повече време у дома, не полагаме усилени грижи за визията си и прибрахме тежките сенки и очните линии. Заложихме на нещо по-леко като червило и безцветен грим, за да проведем задължителния виртуален разговор с шефа си.

Козметичните ни продукти у дома вече са събрали прах, както и колекцията ни от дрехи и официални рокли. Настанихме се удобно в анцузи и пижами, а работата от вкъщи все повече взе да ни харесва. Все пак рестрикциите заради коронавируса бавно започнаха да се вдигат и животът се завръща към нормалното си темпо.

грим, мигли,

Снимка: Pixabay

Това означава, че трябва да намерим онази любима наша чантичка, в която сме събрали всичките си гримове, и да я пуснем в употреба. Есента на 2020 година ни очаква с нови тенденции в красотата, които е добре да следваме, за да направим добро впечатление сред обществото. Все пак, всяко едно излизане изисква малко или повече грим.

Освен това гримирането е лесен начин, с който може да се избавите от скуката. Независимо дали ще го правите сами, или с приятелки, прекарването на един-два часа с четка в ръка е не само терапевтично, но и изключително приятно. 

Ето какви ще са тенденциите в гримирането тази есен

Грим тип „дискотечни топки“

Независимо дали имате причина за празнуване, бляскавият грим винаги ще ви повдигне настроението. Известният гримьор Кейл Тетър препоръчва да сложите свежа основа върху лицето си, за да може очите ви да изпъкнат. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by kale teter (@kaleteter) on

Как да си го направите: Не е задължително да използвате този грим само за партита. Може да седите у дома с вино в ръка и отново да изглеждате по този бляскав начин. След като сложите малко сияеща очна линия, завършете визията си с няколко акцента, които ще удължат окото ви. 

Ретро синьо

Забравете всичко, което си мислите, че знаете за сините сенки. Въпреки че тази тенденция беше популярна през 80-те години, тя се завръща сега с пълна сила. Вземете пример от звездата Трейси Елис Рос, която е като русалка на една от снимките си в социалните мрежи. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tracee Ellis Ross (@traceeellisross) on

Гримьорът Грейс Ан представи нюанса на новото десетилетие, грижейки се за визията на актрисата.

Плаваща линия

Ето ви една новина: носенето на очна линия не трябва да се ограничава само до окото. Известният гримьор сър Джон представя новия тренд със снимката по-долу. Той е добавил изчистена линия точно под веждите и над клепача. Това придава малко по-различен вид на класическото котешко око.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S I R J O H N (@sirjohn) on

Как да си го направите: Усъвършенстването на очната линия изисква практика, но правилният продукт може да направи рисуването още по-лесно. Трябва ви молив, който е водоустойчив, за да не се размива или разтопява в последните горещи дни на лятото. 

Винени устни

Носенето на кремообразни матови устни под маската със сигурност ще остави петна и ще изисква постоянно изпиране на предпазното средство. Вместо това феновете на червилото трябва да изберат вид, който бързо изсъхва, за да намалят риска от петна. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Victoria Beckham Beauty (@victoriabeckhambeauty) on

Как да го направите: Намерете продукт, който не само остава върху устните ви, но ги прави стегнати и сухи. Добре е да заложите на червило с хиалуронова киселина, за да получите ефекта на изравняване и изглаждане. Ако продуктът ви е качествен и изсъхва бързо, това позволява да нанесете няколко пъти докато не получи желаната от вас яркост.

Леко зачервена кожа

Кой е казал, че сияещата и здрава кожа изчезва, когато лятото приключи? Прекарването на повече време у дома и носенето на маска навън, ни накара да си помислим, че не е нужно да се грижим за грима си. Лили Райнарт обаче е тук, за да промени мнението ни. Тя показва, че леко червеният грим е чудесно решение за моменти, в които все пак излизаме.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lili Reinhart (@lilireinhart) on

Как да го направите: Започнете като изравните тена си с лек, росен фон дьо тен. След това е време за ружа, който е добре да оформите нагоре към слепоочията си, защото долната част от лицето ви е покрита с маска.

Плътни вежди

Вместо да се оплаквате, че от пролетта не сте успели да отидете на козметик, който да оправи веждите ви, се насладете на плътните си и пухкави вежди. Оставете детайлите на професионалистите, но не се колебайте да почистите сводовете си, изскубвайки всички косми, които не изглеждат добре.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lily Collins (@lilyjcollins) on

Матовочервени устни

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kerry Washington (@kerrywashington) on

Може да ви се струва, че през това време на социална изолация нямате нужда от червени устни, но това трябва да се промени. Ако все пак ви се иска някой ден да се завърнете към нормалното, със сигурност трябва да заложите на матовочервения нюанс. Той чудесно ще пасне на свежа, изчистена кожа, мека и стягаща очна линия, допълнени от пухкави мигли.

Цветни очи

Тази тенденция за сенки като художествена галерия набира все по-голяма популярност и ще бъде една от предпочитаните за тази есен. Не само че може да използвате всички стари сенки в любимата си палитра, но тук няма грешен или правилен начин на съчетаване на цветовете. 

 
 
 
 
&a
Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари