IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически есен 2020: Тенденции в подстригването

29 септември 2020 12 30

Бретоните са по-дълги заради пандемията

IStockphoto

Пандемията промени изцяло живота ни. Освен това, че спряхме да  се виждаме с хората както преди и се затворихме вкъщи, за да работим, начинът ни на обличане, гримиране и стилизиране на косата също се измени. С идването на карантинния стил израсналите тъмни корени, подстригването и боядисването в домашни условия станаха нещо съвсем нормално. Сега, няколко месеца след като почти се върнахме към истинското общуване, коронавирусът продължава „да диктува“ по какъв начин ще изглеждаме. 

Прическите ни вече са по-нестандартни и недотам перфектни, дори и да имаме възможността да посетим любимия си салон. 

Кои са тенденциите в подстригването за есен 2020? 

1. Дълги бретони

Отдавна мина времето на перфектно подрязаните и оформени бретони. Все пак 2020-а година ще бъде запомнена с небрежните прически, които изискват минимална поддръжка. Дали под карантина или ограничавайки социалните си контакти, много жени оставиха бретоните си да пораснат, като ги разделиха умело на две части. Това е единствената промяна, която могат да постигнат без да им се налага да се подстригват. 

Дуа Липа, например, бе от звездите, които най-много експериментираха с боядисването на косата у дома. Освен розовото, червеното и оранжевото, които използва, тя остави бретона ѝ да израсне, като си направи път през средата. Понякога просто слагаше бретона си зад ушите или по една щипка отстрани, за да не ѝ пречи в очите. 

Моделът Бела Хадид също дава пример с новата си прическа, сътворена с ножица и гребен у дома. На своите снимки тя е със зализана назад коса, прибрана с ретро щипка, като от двете страни има висящи кичури от по-дългия ѝ бретон. 

2. Тъп боб

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от @marioncotillard на

Тази прическа, която ще е актуална през есен 2020, е според така наречения парижки стил. Актрисата Марион Котияр е една от най-големите ѝ почитателки. Подстригана на права черта, тя често носи косата си изправена, с леки къдрици или небрежно начупена с преса. 

Тъпият боб се различава от стандартния по това, че е с една и съща дължина както в предната, така и в задната част. Докато при асиметричния например, части от косата са доста по-къси в сравнение с други. 

Дори и да израсте повече заради невъзможността да отидете на фризьор, този вид боб изглежда страхотно. Дори по-рошавият му вид след душ и използването на сешоар, може да бъде стилно, стига да сложите малко пяна за коса. 

3. Френски боб

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Kaia (@kaiagerber) на

Именно през лятото много известни личности решиха да променят прическата си, като заложат на френски боб. Според стилисти, този тип подстригване ще бъде сред тенденциите за есента. 

Френският боб е най-често с дължина до брадичката, като по този начин подчертава очите и веждите. Може да бъде с къс бретон, с което ще получите по-младежко излъчване. 

Кая Гербер е типичният пример за тази прическа от 90-те. Тя замени дългата коса с къс френски боб и се изруси. Освен това тя често я начупва съвсем леко, което много ѝ отива. 

4. Мулет

Каквото и да си говорим, една от най-запомнящите се прически, свързани с карантинния стил, е мулет. Заради затворените салони и липсата на достатъчно умения, доста жени се подстригаха сами по този начин. Сред тях е певицата Майли Сайръс, която получи наставления от фризьор онлайн и нейната майка, успя да оформи така косата си. После пък видяхме избора на актрисата Мейзи Уилямс. 

По-късата коса отпред и отстрани, както и дългите кичури на тила, бяха хит през 80-те. Много от майките и бащите ни са се подстригвали по този начин. Гледайки стари техни снимки, кой би повярвал, че този стил ще бъде харесван отново?

Само преди дни Риана показа, че е готова на драстична промяна, подстригвайки се на мулет. В своя Instagram тя пусна тийзър за предстоящото ѝ ревю „Savage x Fenty“. Там тя носи високи токчета, мрежести черни чорапи, но нещо друго привлича повече вниманието – нейната прическа.  

Това не е първият път, в който Риана експериментира с косата си. През 2013 г. тя дебютира с доста къса прическа по време на Седмицата на модата в Лондон.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари