IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически есен 2020: 5 тренда, които да следвате

24 август 2020 15 00

Изолацията върна на мода късите пластове

Pixabay

Каквото и да си говорим 2020-а година бе доста непредсказуема и заради появата на коронавируса няма как да не я запомним. Кой би предполагал, че ще трябва да стоим изолирани у дома с дни, да спрем да общуваме както преди и да се научим да се подстригваме сами, защото всички салони за красота са затворени?! В края на лятото и началото на есента, когато част от света се връща към нормалния начин на живот, а останалата се готви за нова пълна на пандемията, прическите ни не са това, което бяха. 

Косата на къси пластове, израстналите корени и въобще небрежните прически, са истински хит през последните пет месеца, като част от тенденциите по време на летния сезон ще се пренесат и през новия. 

По всичко личи, че през есента ще се търсят прически, които изискват възможно най-малка поддръжка. Това означава, че дори и салоните отново да затворят врати, всеки от нас ще се справи сам със оформянето и няма да има нужда от кой знае какво стилизиране. 

Ето 5 тренда в прически есен 2020, които да следвате: 

1. Стилът "pixie"

Типичното за така наречените пикси прически е, че косата може да се носи по няколко различни начина. Много известни личности заложиха на тях по време на изолация. 

Подстригването в стил "pixie" ще е актуално и през есента. При него косата в задната част на главата е по-къса, докато в предната има по-дълги кичури, които могат да се оформят с пяна, лак за коса или гел. 

Въпросният перчем се захваща с фибички, може да се "издуха" с четка за коса и сешоар. Но дори и да се остави просто да пада небрежно, също стои добре. 

2. Къси пластове 

Майли Сайръс бе една от известните личности, които се подстригаха сами у дома по време на изолацията. Така тя и много от нейните почитатели върнаха отново кичурите на мода. 

През есента по-късите кичури, получени от обикновеното подстригване с ножица и гребем вкъщи, ще са актуални. Тези прически почти не изискват поддръжка. Ако все пак искате да сте по-различни, може да си направите леки вълни с пяна за коса или ситни ролки, подобно на Селена Гомес. 

3. Бретон от 70-те

Отдавна мина времето на бретона, който е изправен идеално с пресата или е оформен с кръгла четка и лак за коса. Заради карантината, този в стил 70-те пак е на мода. Той е по-дълъг и небрежен. 

Камила Кабело, например, ни показва как ще носим бретоните си през есента Той е по-обемен и пада свободно над очите, като страничните му краища са по-дълги и може да се премята на различни страни. 

4. Лоб 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от DUA LIPA (@dualipa) на

Подобно на късия боб, който е една от най-търсените прически за 2020 година, тези в стил "лоб" ще са чудесен вариант за есента. 

Певицата Дуа Липа, например, която се боядиса няколко пъти по време на изолацията, носи косата си по този начин през последните няколко месеца. Нейната дължина е по-голяма от боба и позволява да се разделя на път по средата. Тя може да се начупи леко просто с пяна, непосредствено след изсушаване, а не да се третира с маша или преса на висока температура. 

5. Бебешки плитки 

Да, оставянето на два кичура отпред или сплитането й им на ситни плитки, се завръща. Напомня ни на прическите на момичетата от "Spice Girls", на които много момичета подражаваха през 90-те. 

През есента може да оставите косата си пусната, без да я изправяте перфектно. Освен нейната естествена чупливост, ще акцентирате с две бебешки плитки и път през средата. Друг вариант е да я вържете, но като не приглаждате и стягате твърде много, като оставите плитките или кичурите да падат свободно.

Каквото и да изберете, не забравяйте, че през есента ще продължим да следваме по-небрежните визии. Ето и още идеи за прически, които да използвате: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Валчо ( преди 3 години )
Относно прическите мисля че това си е жива подигравка. Но, всеки има право на избор, така че ви пожелавам и вие да си направите такива,,,,,авторите.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар