IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Време за промяна: 5 прически за 2020 година

13 май 2020 10 30

Бобът никога не излиза от мода, казва коафьорът Георги Николов

IStockphoto

Кога за последно подстригахте косата си? А на какъв период от време си сменяте прическата? Ако по време на изолация не сте рискували да си подрежете краищата сами или да се боядисате в нов цвят, то трябва да помислите за леко освежаване. Всички ние постепенно се връщаме към нормалния си начин на живот, освен това повечето салони за красота вече са отворени. Време е за промяна!

Навън вече е по-топло и приятно. В случай, че сте пуснали дълга грива докато сте си стоели #ОтговорниВкъщи, не се инатете. Ако не сте полагали никакви грижи за нея, ще трябва да намалите дължината ѝ и да си набавите подхранваща козметика. Може и да предприемете по-дръзка крачка – за нова прическа.

„През тази година ние залагаме на естествената красота на косата. През пролетта и лятото ще са актуални късите прически в разнородни стилове, небрежният кок, нежните вълни, ниската конска опашка и други“, обяснява пред Tialoto.bg Георги Николов от Keune Koncept. Той ни даде няколко идеи за промяна на визията.

Георги Николов

Снимки: Личен архив

Ето пет модерни прически, от които да изберете вашата:

1. Къси коси

„Може да избирате от класически пикси варианти до така наречените момчешки прически. Актуално е това, което стои най-добре“, обяснява колористът. 

Коафьорът изтъква, че бобът никога не е излизал от мода. Равните, масивни и извити в предните части карета, някои с къс бретон, който пада над веждите, също са актуални, посочва още той. 

2. Бретон 

Много жени не се решават да си отрежат косата на бретон, защото той щръква и трудно се поддържа. Но през сезон пролет-лято той също ще се носи. 

Ще го срещнем във всичките му варианти – разделен по средата; с дължина до скулите; равен; над веждите или под тях. 

3. Паница

Прическата, станала хит през 90-те, се завърна през 2020 г. Нарича се така, защото формата ѝ прилича на обърната надолу към шията паница. 

„Краищата трябва да са подравнени, а бретонът – хоризонтален и по-плътен“, отбелязва Николов и дава за пример звездите Линда Еванджелиста и Чарлийз Терон, които са почитателки на тази тенденция в косите. 

4. Къдрици

Ако не можете да се решите на по-драстична промяна в дължина или цветово отношение, заменете правата коса с малко къдрици. Те винаги ще се харесват, зависи как са направени. 

„Най-модерна е прическата със ситни къдрици и много обем. Ако някои непокорни кичури ви пречат, приберете ги с фиба или лента за коса“, казва фризьорът.

5. Полуприбрана коса 

Тази прическа може да бъде в няколко различни варианта. Хем е стилна, хем практична. 

„Полуприбраните коси предлагат от всичко по малко“, допълва Николов. По думите му, предимството на тази прическа е, че открива лицето. Тя е подходяща за жени с коса до и под раменете. 

Може да използвате фибички, малки шнолки или ластици, за да приберете част от косата. Не я приглаждайте твърде много, по-добре е да я хванете отзад по-небрежно. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари