IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Направи си сам: Лесни рецепти за маска за коса

11 май 2020 17 30

Ефектът на козметичния салон у дома

Снимка: iStock

Както много жени знаят, хубавият шампоан е чудесен, но най-доброто лекарство за изтощена коса е маската. Всяка дама е изпитвала проблеми с поддържането на плътен косъм, а сресването понякога се превръща в невъзможна задача. Никак не е приятно да започнете деня си с нерви от неуспешно направена прическа. Решението на всичко това е правилната маска за коса.

Скалпът ви се нуждае от правилните съставки, които ще му вдъхнат нов живот. Козметичните салони вече са отворени, но все още някои от нас изпитват страх да ги посетят заради пандемията от коронавирус. Трябва да сте сигурни, че там се спазва добра хигиена и след всеки клиент се дезинфекцира правилно.

Ако не искате да рискувате, но имате проблеми с косата си, не се отчайвайте. Може да си направите лесна маска и у дома, използвайки само натурални съставки.

Ето няколко рецепти:

Авокадо и овес

Смесете едно узряло авокадо, една супена лъжица ябълков сайдер, една супена лъжица овесена каша и една супена лъжица сироп от агаве. По желание може да добавите две до три капки етерично масло от розмарин в сместа. За да постигнете по-плътен косъм, може да сложите и до две супени лъжици кокосово мляко.

Нанесете маската върху влажна коса като започнете от корените и пристъпвате към върховете. Оставете да подейства за 20-30 минути, след което изплакнете добре.

маска за

Снимка: iStock

„Овесът и авокадото често се използват върху лицето, но са еднакво ефективни и за косата. Овесената каша действа за пречистване и укрепване, авокадото подхранва и хидратира, а ябълковият сайдер контролира омазняването“, казва Анна Мициос, която е основател на козметична компания.

Мед и мляко

„Тази маска е чудесна за всички типове коса и работи много добре върху сух и увреден косъм“, споделя Джесика Палермо пред „Marie Claire“.

В малка купа поставете две супени лъжици кисело мляко. Затоплете една супена лъжица мед и една супена лъжица зехтин в малка тенджера. Не трябва да претопляте сместа. Изсипете я при млякото и разбъркайте до получаване на пълното им сливане.

Нанесете маската като започнете от краищата и масажирате в скалпа. Изплакнете след 30-45 минути.

„Антиоксидантите, открити в зехтина, помагат за здравината на скалпа и растежа на косъма. Медът е овлажнител, който помага за абсорбацията на влагата, а полезните протеини в киселото мляко помагат за укрепване на косата“.

Моринга и авокадо

В блендер сложете 1 супена лъжица масло от моринга, 1 супена лъжица мед и 1 авокадо и смелете до получаването на хомогенна смес. Поставете маската върху суха и чиста коса, масажирайки в скалпа. Сложете си шапка за баня и останете така за 30 минути. След това изплакнете добре.

маска за

Снимка: iStock

„Маслото от моринга няма да омазни косата ви. То ще насърчи здравия растеж на косъма и ще подхрани скалпа. Освен че хидратира, авокадото предотвратява и появата на пърхот“, казва Емили Кънингам.

Спирулина и лимон

Трябва ви една супена лъжица спирулина, две супени лъжици вода или сок от лайм или лимон, половин супена лъжица мед. Смесете всички съставки и нанесете върху суха коса, започвайки от скалпа и пристъпвайки към краищата. Оставете маската да подейства за 20 минути, след което изплакнете обилно с вода.

„Тази маска е чудесно решение за растеж на косата“, казва Жана Блекшип.

Кокосово мляко и зехтин

Смесете 1/4 чаша кокосово мляко и 1/2 чаена лъжичка зехтин. Внимателно, чрез използването на гребен, нанесете маската като обръщате специално внимание на краищата. Увийте главата си с топла кърпа и оставете да подейства за 20 минути.

„Ако косата ви е по-суха, тази маска е за вас. Кокосовото мляко и зехтинът са чудесни за омекотяване и подобряване състоянието на косъма“, споделя Тара Пелетиер пред „Marie Claire“.

Ако искате да изпробвате някоя от маските, но нямате продуктите - набавете си ги ТУК.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари