IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хубава кожа у дома! 5 ексфолианта за лице, които да си направите сами

29 април 2020 16 30

Някои от тях изискват само две съставки

Снимка: iStock

Чувствате, че лицето ви се нуждае от освежаване, но не можете да отидете до магазина, за да купите всички необходими продукти? Не се притеснявайте, на помощ идват скрабовете за лице, които може да си направите сами у дома. Те са супер лесни за приготвяне и най-вероятно имате всички необходими продукти в кухнята си.

Тези ексфолианти са полезни за кожата и знаете точно какво съдържат и от какво са направени. Те ще ви помогнат да се отървете от мъртвите кожни клетки и ще направят лицето ви гладко и свежо. Освен това, те са много по-евтини в сравнение с търговските продукти, така че тук прибавяме още един плюс към домашните ексфолианти.

скраб за

Снимка: iStock

Все пак има неща, за които трябва да внимавате. Козметикът на звездите Рене Руле съветва да смилате добре съставки като орехи, сол и ядки, тъй като те нямат гладки ръбове и могат да създадат малки разкъсвания по кожата, които да доведат до раздразнение. Освен това трябва да сте внимателни да не търкате прекалено силно, защото това ще зачерви кожата ви.

След като сте взели под внимание тези подробности, е време да пристъпим към по-приятната част – създаването на домашни ексфолианти. Рецептите са много лесни и ще ви позволят да се чувствате прекрасно дори по време на карантина.

1. Захар и кокос

Съставки:

70 грама захар

1-2 супени лъжици кокосово масло

Как се прави:

Смесете двете съставки и разбъркайте докато се получи хомогенна смес. След това нанесете върху кожата. Добре е да използвате най-фината захар, за да може да не навредите на лицето си. Може да запазите кафявата захар за тялото, кожата там е малко по-груба.

2. Бадеми и зелен чай

Съставки:

5 бадема

1 супена лъжица кисело мляко

1 супена лъжица зелен чай

Как се прави:

За тази рецепта ще трябва да извадите кафемелачката. Сложете бадемите в машината и ги смелете, за да станат много фини. Но не прекалявайте, за да не се получи бадемово масло. След това ги смесете с киселото мляко и зеления чай, за да се получи паста, която да нанесете бавно върху кожата си.

скраб за

Снимка: iStock

Ползите:

Според експерти, бадемите оставят лицето ви гладко и освежено, а зеленият чай добавя антиоксиданти към кожната бариера. Ако искате да хидратирате кожата си, този ексфолиант е за вас.

3. Овес и мед

Съставки:

60 грама овес

1 супена лъжица мед

1 супена лъжица кисело мляко

Как се прави:

Сложете овеса в кафемелачка или пасатор, за да може да го смелите добре. Ако имате овесено брашно подръка, може да използвате него. След това добавете меда и киселото мляко и разбъркайте с лъжица докато се получи хомогенна смес. Чак тогава може да нанесете скраба върху лицето си.

Ползите:

Овесът успокоява кожата, а медът има естествени антибактериални съставки, които се борят с акнето.

4. Киви и кисело мляко

Съставки:

1 киви

2 супени лъжици кисело мляко

2 чаени лъжици зехтин

Как се прави:

Обелете кивито и го смачкайте. След това го смесете с киселото мляко и зехтина в удобна купа. Когато получите хомогенна смес, е време да нанесете ексфолианта върху лицето си.

скраб за

Снимка: iStock

Ползите:

Експертите казват, че млечната киселина помага за почистване на кожата без да я наранява. Това е особено полезно за хора, които имат по-чувствителна кожа.

5. Кафе

Съставки:

1 супена лъжица от фино смляно кафе

1 супена лъжица глицерин (може да опитате масло от шеа, жожоба, какаово масло или авокадово)

1 супена лъжица бяла глина

1 чаена лъжица захар

Няколко капки лимонов сок

Как се прави:

Смесете всички съставки в купа, след което бавно и внимателно нанесете скраба върху лицето си.

Ползите:

Кофеинът ще придаде на кожата ви блясък и ще премахне торбичките под очите. Ако не сте голям фен на кафето, може да използвате чай.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари