IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красота по време на карантина! Как да поддържаме кожата си здрава

30 март 2020 14 30

Не забравяйте за слънцезащитния крем дори у дома

Снимка: iStock

Близо 40% от световното население е поставено в социална изолация. Парковете и градинките са недостъпни, ресторантите, театрите, кината и големите търговски обекти са затворени, а ние сме посъветвани да останем възможно най-дълго време у дома. Пандемията от коронавирус съвсем обърка пролетните ни планове и засега ще трябва да се наслаждаваме на хубавото време само през прозореца.

Социалната изолация е най-доброто оръжие срещу COVID-19. Ограничаването на контактите с външни хора и излизането само по неотложни причини е необходимата мярка за спирането на заразата. Сега повече от всичко трябва да бъдем #ОтговорниВкъщи и да се погрижим за здравето си.

Въпреки че мерките са в полза на обществото, всичко това може да доведе до нежелани проблеми с кожата, ако не се грижим за нея по правилния начин. Добрата новина е, че вкъщи може да се подложим на няколко лесни трика, които да спасят визията ни дори по време на изолация.

Сухота

Един от най-често срещаните проблеми по време на пандемията е груба кожа. Постоянното миене на ръцете е добро решение срещу заразата, но това предизвиква появата на сухота, зачервяване и понякога дори белене. Освен на ръцете, може да забележите тези проблеми и върху лицето си.

Експерти съветват да се използват хидратиращи кремове за ръце, които веднага ще успокоят кожата ви. Д-р Катлийн Сузи казва, че един от факторите, които вредят на лицето, е сухият въздух у дома. Затова тя съветва да използвате продукти, които съдържат в себе си хиалуронова киселина. Тя се съдържа в маски за лице и кремове.

поставяне на

Снимка: iStock

Д-р Джошуа Зайхер обаче предупреждава да не използвате маска за лице повече от веднъж седмично, защото това може да доведе до раздразнение на кожата.

Слънцезащитни продукти

Може би си мислите, че не ви трябват слънцезащитни кремове докато сте вкъщи, но това не е вярно. Въпреки че засега се радваме на Слънцето само от терасата, то може да навреди на кожата ни дори и когато стоим у дома.

„UV-лъчите проникват през прозорците, което означава, че все още има риск да увредите кожата си“, казва д-р Зайхер пред „Insider“.

Затова е хубаво да слагате слънцезащитен продукт, когато сте вкъщи, за да се предпазите от вредното действие на слънцето. Зайхер препоръчва да се излагате на слънчева светлина, когато можете, но трябва да бъдете предпазливи.

слънцезащитен крем

Снимка: iStock

„Телата ни имат нужда от UV-лъчите в минимални количества, за да произвеждат витамин D. Ако ще стоите до прозореца или на терасата, бъдете сигурни, че сте се погрижили за кожата си“, казва той.

Телефоните вредят на кожата

Според експерти, синята светлина от телефони, таблети и компютри вреди сериозно на кожата и може да предизвика появата на черни точки и стареене. Навеждането на главата надолу, за да имате по-добра видимост към екрана, също се причислява към вредните фактори.

„Навеждането на главата означава, че кожата на врата се свива и това може да доведе до ранна поява на бръчки“, казва д-р Зайхер пред „Insider“.

Той съветва да си правите почивки, в които не гледате към никакво електронно устройство. Помислете колко време прекарвате пред екрана и се опитайте да го намалите наполовина.

Не пипайте лицето си

Пипането на лицето с мръсни ръце е най-лесният начин да се заразите с коронавирус. Но това не е единствената причина, поради която трябва да държите пръстите си далеч от главата си. Д-р Зайхер съветва да не се опитвате да премахнете черните точки сами, защото това може да доведе до по-големи възпаления.

Социалната изолация е ваканция за кожата

Д-р Сузи казва, че доста хора третират кожата си с прекалено много продукти в нормалното си ежедневие. Носенето на грим е един от големите проблеми за лицето. Сега, когато сме повече време вкъщи, може да забравите за тази рутина и да позволите на кожата си да подиша.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари