IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красота по време на карантина! Как да се подстрижете сами?

18 март 2020 16 30

Няколко съвета, с които ще постигнете желания резултат

Снимка: iStock

Попаднахме в ситуация, в която не броим колко време остава до уикенда, а още колко дни ще останем под карантина. Коронавирусът ни затвори по домовете за няколко седмици, което сериозно повлия на ежедневните ни навици. Постепенно обаче хората започнаха да свикват и дори да измислят различни забавления у дома.

В интернет се появиха клипчета на футболни звезди, които жонглират с ролки от тоалетна хартия, други известни личности пък предизвикват феновете си в социалната мрежа TikTok да покажат най-добрите си умения по време на изолация.

Един от най-големите проблеми обаче се оказва грижата за себе си. Голяма част от фризьорските и козметичните салони са затворени, а и не е препоръчително да посещавате тези, които все пак работят. Добре е да си останете вкъщи и да се опитате да приложите няколко техники, с които да се приведете в желания от вас вид.

подстригване iStock

Снимка: iStock

И докато грижата за тялото е по-лесна за приемане, то липсата на фризьор може да се окаже голяма трагедия за част от женското население. Косата ви започва да цъфти и това ви побърква, но няма какво да направите? Е, Холи Смит от „Insider“ идва на помощ, за да ви каже как можете сами да се подстрижете.

Тя признава, че оформя прическата си от три години и е научила няколко добри трика за това време. Добавя, че така спестява и доста пари, които иначе отиват за различни процедури в салона.

Ето нейните съвети:

1. Намерете правилната техника за вашата коса

Едно от най-важните неща, според Смит, е да намерите правилната техника за вашата коса. В зависимост от това дали е права или къдрава, има различни начини за подстригване. Например, ако е къдрава, трябва да я намокрите, за да може да я срешете добре и да видите докъде искате да я отрежете.

Снимка: iStock

Ако ви се струва доста трудно, потърсете съвет от вашия фризьор или пък направете проучване за своя тип коса.

2. Не се притеснявайте да похарчите малко повече за ножици

Колкото и да ви се иска, ножиците, които имате у дома, няма да ви свършат добра работа. Да, те ще отрежат косата ви, но няма да хванете всички цъфтящи краища и резултатът може да е доста незадоволителен. Също така има опасност една част да бъде по-дълга от друга, което не е никак приятно.

Снимка: iStock

Затова е добре да отидете и да се сдобиете с хубави ножици, които ще ви свършат работа. Те ще ви позволят да направите по-чисти и по-точни рязания и да получите желаната прическа.

Ако ходите до магазина, не забравяйте да сложите маска и ръкавици, за да се предпазите от коронавируса.

3. Наведете главата си напред

Най-голямото предизвикателство, което ще срещнете при домашната фризура, е как да се подстрижете отзад. Затова Холи Смит съветва да направите едно от тези три неща:

> Вържете я на опашка
> Сложете я на едно от рамената си.
> Наведете главата си напред.

Смит добавя, че тя залага на последния начин, защото така най-добре вижда какво прави.

4. Режете внимателно

Започнете с малки секции и режете по малка част от косата. Не бързайте, защото това няма да доведе до нищо добро. Имайте търпение, дори това да означава, че ще се занимавате с прическата си няколко часа.

5. Направете проучване

Гледайте няколко видеа на хора, които са се подстригвали сами. Те често дават своите съвети, казват ви какви грешки да не допускате и ви показват целия процес. За още по-голямо улеснение, може да потърсите хора с подобен тип коса на вашата, за да бъде клипът по-полезен.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари