IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесни прически: 4 начина да промените късата си коса

20 юли 2020 16 30

Ползвайте маша или дребни фибички

IStockphoto

Ако имате къса коса, сигурно често чувате: "Ти си лесна - слагаш един гребен и излизаш навън". Но реалоността е съвсем друга - дори и с по-малка дължина на косъма, вие също се нуждаете от стилизиране като всяка друга жена. 

Късата коса може да бъде рошава и безформена от лягането по глава без сушене, въртенето или неправилната поза за сън. Има моменти, в които някои косъмчета продължават "да са със собствено мнение" дори и след изправянето с пресата. 

Това, че косата е къса не означава, че не може да й бъде направена прическа. Да, тя изглежда съвсем семпло, не създава допълнителна топлина през този сезон и излишни главоболия, но може да изглежда по различен начин всеки ден, стига да знаете как. 

Прекалено скучно е да имате къса коса и неправите нищо с нея. Влогърката Сали Рейса дава идеи как да разнообразите стила си, ако имате къс боб като нейния. Вижте как променя перчема си и какви аксесоари ползва тя, за да изглежда различно всеки ден: 

1. Сложете си кърпа

И това лято са модерни цветните шалове и обемни диадеми със закачливи връзки/ ушички. Те могат да бъдат идеалния аксеаоар за вашата прическа за плажа или излизането с компания с бар. 

Онова, което трябва да направите, е да вземете тънка маша и накъдрите бретона си, после отгоре да поставите шалче и го вържете на панделка или си сложите подобна диадема. Накрая просто оформете леко с пръсти къдравите кичури, попаднали под шала. 

Получавате сладка и лесна прическа, която завършвате с малко лак, за да издържи по-дълго време. 

2. Ползвайте диадема с ластик

За тази промяна трябва да изправите хубаво косата си с преса или с помощта на четка и сешоар. После взимате диадема с ластик, по която има дребни декоративни елементи. В случая дребни камъчета и мъниста. 

Поставяте диадемата по средата на главата, като внимателно издърпвате отгоре по няколко кичура. Така една част от косата ви ще я покрие леко. 

Тази лесна прическа може и да се направи на косата с леки кичури. 

3. Накъдрете по-дългите кичури/ бретона

Ако имате къс боб, то със сигурност разполагате с перчем от ляво, дясно или в средата. Неговите кичури са по-дълги и лесно могат да се накъдрят. 

Влогърката предлага да напръскате косата си с лек лак или спрей, след което да направите няколко къдрици от най-дългите кичури - с помощта на конус преса. Получава се лесна небрежна прическа, която става както за работа, така и за морската почивка или някое по-официално събитие. 

4. Направете си дребна рибешка плитка 

На късата коса трудно може да се направи обемна плитка. Но при прическите тип боб винаги има една част, която е по-дълга от останалите и предразполага към поставянето на фибичка или правенето на дребна плитка. Може просто да заплетете малко от бретона си и да завършите с ластик или незабележима малка фибичка. 

Ако направите някаква плитка тип "рибена кост", той няма да ви пречи на очите и същевременно ще имате съвсем друга прическа.  

Ето и други идеи за прически, които да пробвате, ако имате по-голяма дължина на косата: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари