IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 прически за къса коса, идеални за лятото

19 май 2020 15 00

Променете дължината си

IStockphoto

Краят на пролетта и началото на лятото е идеалното време, в което да експериментирате с дължината на косата. Ако по време на изолацията не сте се подстригвали, то тя със сигурност има нужда от освежаване. А с по-топлото време, колкото по-лека и къса е тя, толкова ще ви е по-комфортно на вас.

Трудно е да отрежеш дългата коса, но понякога имаме нужда именно от тази промяна. А и поддръжката е много по-лесна.

Предлагаме ви 4 къси прически, от които да изберете вашата:

1. Пикси

Оформянето на косата по този начин е един от хитовете през 2020 г. Има няколко пикси варианта, при които косата може да се стилизира различно всеки ден. 

Много често на жените се оставя по-дълъг бретон, който се оформя с кръгла четка. Може да се начупи леко с преса или стои просто разрошен. 

2. Боб 

Дали класически или не, тук обемът е много важен. Ако изберете по-къс вариант, е хубаво да тупирате косата си със специален гребен. Може да използвате и пяна, с която да придадете леко разрошен вид. 

Има няколко вариации на боб, които могат да се направят според формата на лицето и гъстотата на косата. Бретонът може да е по-къс или по-дълъг. 

3. Момчешки стил 

Ако до момента сте били с дълга коса, то за тази прическа трябва да помислите сериозно, защото след това ще чакате дълго докато израсне хубаво. 

Прическите в момчешки стил не са само за мъжкараните. И те носят своя чар. Обикновено при тях бретонът е много къс. 

Подстригването по този начин има своите предимства – не ви трябва никакво стилизиране. Иначе само малко гел или лак, ще придадат съвсем различен вид на косата ви. Може да си направите леки бодлички или просто да я разрошите небрежно. 

4. Асиметрия 

Тези прически ще бъдат актуални и това лято. Наричат се така, защото косата от едната страна е с различна дължина от другата страна.

Докато едната част от косата може да е много къса, при другата косата пада до брадичката и позволява оформянето ѝ по най-различни начини. Може да си направите няколко плитки, да ползвате маша или преса за къдрици, да я начупите с пяна или просто да я изправите. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари