IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 лесни прически, които да направите сами

15 май 2020 14 30

Стават само за няколко минути

IStockphoto

Нека бъдем честни! Докато си стояхме вкъщи и работихме от хола или кухнята, едно от последните неща, на които обръщахме внимание, бе прическата. Все пак в този момент косата има нужда повече от подхранване и хидратиране, отколкото от стилизиране. Е, след като извънредното положение приключи и постепенно започнахме да се връщаме в офисите, трябва да спрем да връзваме косата си на опашка. Но тогава с какво? 

Ако сте от онези, които освен да си изправят косата с преса или да я приберат небрежно с шнола, не отделят кой знае колко време за друга прическа, то най-вероятно търсите лесни начини да промените вида й. А и времето сутрин е много ценно, затова трябва да си го разпределите така, че да ви стигне за душ, обличане, гримиране и оформяне на косата. 

Предлагаме ви 4 лесни прически, които може да направите вкъщи, при това само за 10-15 минути. Вижте повече във видеата: 

1. Нисък кок

Спомняте ли си кръглите гъбички с дупка в средата, които бяха актуални преди няколко години. Тогава връзвахме косата на висока опашка, поставяхме ги и с ластик прибирахме косата. Получаваше се перфектният кок, но той сега вече не е на мода. 

През тази година са актуални така наречените небрежни прически. Ето защо жените продължават да носят кок, но той не е толкова обемен и пада по-надолу. Ако искате да си направите такъв, дори не ви трябва средство за увеличаване на обема. Просто вземете две фиби и захванете половината от косата. После просто усучете косата на фитил и го оформете в кръг, като защипете по няколко фибички, за да не пада. 

2. Заешки кокчета (опашчици)

Тази идея е подходяща за жени със средна или по-дълга коса. Както оформяте кок на тила, така може да направите две по-малки топчици, които приличат на заешки опашчици. 

Разделете косата на път през средата. Оставете по един падащ кичур отпред – от лявата и дясната страна. Вържете разделената коса на две опашки – максимално високо. После увъртете косата около всяка така, че да се получи малко кокче и сложете по няколко фибички. 

Получават се нежни опашчици, които няма да се развалят цял ден. 

3. Коса с фибички и шноли

Може да прибавите акцент към косата си чрез най-различни аксесоари. Така например може да използвате актуалните за сезона фибички и шноли, с които да приберете част от кичурите си. Те отиват както на къси, така и на по-дълги коси. 

Разделете косата на път по средата. Поставете по една малка шнола от двете страни. Друг вариант е да имате път от ляво или от дясно. Като на по-малката част от косата поставите тънки фибички, които да кръстосате.

Може и да приберете косата от едната страна като наредите 6-7 фиби една след друга. Вижте още идеи във видеото. 

4. Възел в средата

В миналото мъжете в Япония са завързвали косата си на върха на темето, като после оформяли нещо като възел. Е, сега много мъже и жени правят същото. 

Хванете малка част от косата си. Вместо да сложите отгоре фиби, я вържете с ластик (както е показано във видеото), после с помощта на друг ластик или незабележими фибички, усучете и увийте косата така, че да се получи малък небрежен кок. 

Тази лесна прическа върви на жени с права черта, както и на такива с по-дълги гриви. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари