IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 прически с фиби, които да си направите

7 юни 2020 18 00

Идеални за горещите летни дни

IStockphoto

Лятото е сезон, в който може да експериментираме с прическата. Освен стилизирането с гел или лак, с което може да получим мокър ефект и идеални вълни, се нуждаем от прибиране на част от кичурите. Все пак слънчевите лъчи навън и влагата създават едно неприятно усещане, особено ако имаме по-дълга и гъста коса. 

Много жени използват любимите си щипки и шнолки, за да захванат косата си така, че да не им пречи в ежедневието. Други пък обожават малките черни фибички. Те са един от най-старите аксесоари, който върши отлична работа. Само с няколко може да промените изцяло прическата си, без да пипате от нейната дължина с ножицата. 

Симпатичните фибички винаги са на мода, особено през лятото, когато ще властва трендът на небрежно прибраните коси. 

Днес ви предлагаме 5 семпли прически с фибички, които да изпробвате: 

1. Нисък кок с фиби 

Ако косата ви е със средна или по-голяма дължина, ще разнообразите стила си, ако я разделите на път по средата. После я вържете на ниска опашка и оформете кок. Може да сплетете няколко плитки, които да преплетете или просто да увиете опашката около основата ѝ, като използвате фибички за прикрепяне. 

Акцентът на ниския кок е в малките фибички с камъни и други декоративни елементи, с които ще украсите лявата или дясната страна, точно зад ухото. 

2. Звезда в косата 

Една много лесна за изпълнение прическа. Независимо дали излизате на разходка в парка или сте готови да посетите любимото си заведение, не оставяйте косата си само на път. 

Трябват ви 5 фибички в един цвят, с които да приберете настрани една част от косата си. Ако сте я разделили на по-малка и по-голяма половина, взимате втората, приглаждате я с лак или малко гел, след което върху нея поставяте фибичките, Трябва да ги кръстосате така, че отгоре да се получи звезда. 

3. Хаштаг

По време на социална изолация използването на социалните мрежи скочи драстично. Все повече млади хора споделят за своето ежедневие там и използват така популярните хаштагове – думи, към които се слага знака #

Ако сте инфлуенсър или не спирате да висите във Facebook и Instagram, може да си направите хаштаг чрез няколко фибички. 

Вижте един лесен вариант на кръстосване на дребните аксесоари за коса във видеото: 

4. Хиксове 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от @jazz101012 на

Подредбата на фибичките по този начин бе много модерна през 90-те. Е, този похват се завръща. 

Ако сте си накъдрили косата или сте я изправили перфектно с пресата, може да вземете един кичур и да го сложите настрани, като върху него поставите 6 черни или цветни фиби, които да кръстосате. Получават се 3 сладки хикса, с които ще имате една по-нестандартна прическа. 

5. Приглаждане с фиби

Много често, за да не ни стърчи косата, я приглаждаме с гребен назад, като слагаме голямо количество пяна или лак. Ако имате повече фиби, може да направите това, като приберете с тях косата от всички страни. 

Вижте подредбата на снимката и се опитайте да я повторите. Така нито един кичур няма да ви пречи и същевременно ще имате по-елегантна прическа. 

Ето и още идеи за прически, които може да разгледате: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари