IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 прически за дълга коса, които да опитате

24 май 2020 15 00

Разнообразете стила си

IStockphoto

Животът ни постепенно се нормализира и всички ние излизаме повече навън. Освен че трябва най-сетне да извадим дрехите за лятото, хубаво е да се погрижим за прическата си. Все пак, вече не сме си вкъщи и не може да ходим само с вързана коса.

Ето няколко лесни прически за дълга коса, които да опитате у дома:

1. С лента

Ако искате да приберете косата си в горещините, но да избегнете обикновеното връзване с ластик или щипка, то използването на лента е най-лесният начин.

Може да си изберете черна сатенена лента в определен размер, да хванете половината си коса с ластик и отгоре да я увиете и да направите панделка. Има и друг вариант – да направите небрежен кок, хващайки косата по-ниско на тила и завързвайки я с лентата. 

Може и да си вържете косата с лентата, да промушите пръст през средата (точно под ластика) и да измушите косата през дупката (отвътре навън). 

2. Идеалната конска опашка 

На някои жени, които имат по-дълги и гъсти коси, им отива много конската опашка, зависи как са я направили. 

Ако искате малко по-нестандартна конска опашка, не прибирайте косата с гребен, защото така ще се смачка, а акцентирайте на обема. Преди да я вържете, може да я тупирате пласт по пласт, след което да я захванете по-нагоре с ластик. За това ще ви трябва и специален гребен със ситни зъбци. 

3. Нежни вълни 

Всички знаем, че за идеалните къдрици се изискват хубава маша, преса или поне ролки, с които трябва да постоим известно време. Но ако не ви се занимава чак толкова, просто може да си сплетете косата и да спите така. На сутринта ще имате нежни вълни, които може леко да оформите с пяна. 

Трябва да увивате два кичура, като всеки път към единия добавяте по малко коса (както е показано във видеото). 

В случай, че бързате за някое събитие, увийте косата докато е леко влажна и постойте така поне 30 минути, като накрая малко я издухате със сешоара. 

4. Обемна плитка

Ако имате по-дълга грива, то в горещините със сигурност ще искате да я сплетете поне веднъж на плитка. Тази прическа е подходяща както за офиса, така и за разходки през уикенда. 

В случай, че косата ви е малко по-тънка, може да създадете малко обем. След което трябва да сплетете косата така, все едно имате рибена кост отстрани. Оплитате два кичура, като постепенно добавяте по малко коса. Вижте начина на плетене по-подробно във видеото. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари