IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хелоуин 2020: 5 идеи за грим, които да използвате

1 ноември 2020 13 30

Тази година всички ще сме с маски

IStockphoto

„Тази година за Хелоуин всички ще са маскирани!“. Това написаха много хора в социалните мрежи след като носенето на маски на открито стана отново задължително. Макар че вече гримът е излишен за някои заради постоянното поставяне на предпазни средства, други няма да пропуснат да изрисуват лицето си за празника Вси светии. Дали в кварталното барче, нощен клуб или просто у дома, те ще намерят начин как да отбележат 31 октомври.  

Хелоуин 2020 определено ще мине под знака на маските, които могат да бъдат част от вашата дегизировка. Въпреки новите наредби, възможно е дискотеките и тази година да се напълнят заради тематичните партита. В случай, че изберете да не ходите на такива претъпкани места, може да се маскирате за домашен купон, събирайки само най-близките си приятели. Или пък, ако имате дете, със сигурност не може да го разочаровате, ако поне не се гримирате и облечете малко по-различно. 

Предлагаме ви 5 идеи за грим за Хелоуин, които да използвате за вашата дегизировка: 

1. Пластична хирургия

Ако обичате да си слагате филъри или ботокс в лицето, за да бъдете по-красиви, то тази идея за грим е за вас. Може да се пошегувате и същевременно да бъдете доста оригинални, като увиете лицето си с марля, сякаш току-що сте легнали на кушетката на някой пластичен хирург и той е „разчертал“ лицето ви. 

Гримирайте лицето си както обикновено, като акцентирате на устните с червено червило. След като сте готови, с помощта на добре подострен черен молив направете прекъснати линии и стрелки, каквито специалистите по естетична медицина правят, за да знаят къде и какво да коригират на своите клиенти. 

Накрая вземете още малко марля и я увийте около врата си. 

Този грим за Хелоуин се прави много лесно, също така бързо се сваля. 

2. Паяжина

Друга лесна идея, която да изпробвате. За целта нанесете фон дьо тен или основа за грим, върху която ще „рисувате“. После сложете дебел слой черни сенки върху клепачите, след което спирала. 

Оформете устните си с молив и отгоре поставете червило с цвят по ваш избор. След това с черен молив нарисувайте малък паяк, част от който сякаш сте захапали. 

На едно от очите може да залепите пипала на огромен паяк, чието тяло ще е вашият клепач. Тях може да направите от черен картон, върху който с бял маркер сте направили няколко дребни линийки. След като го нагънете леко и прикрепите с лепило за изкуствени мигли, ще имате страшното насекомо. 

На врата или едното рамо, може да направите голяма паяжина. 

3. Зелена маска

Спомняте ли си филма „Маската“? В него главният герой носи яркожълт костюм, а върху лицето си има зелена маска. Миналата година Джиджи Хадид реши да влезе в този образ, като се облече и гримира по същия начин. 

За да си направите подобна дегизировка, трябва да си купите боя за лице в жабешкозелено. Моделът е с червило в цвят каки на устните, но ако не намерите същото, може да си сложите кафяво или червено например. 

Важното е да боядисате хубаво лицето си в зелено, като на скулите сложите малко тъмен руж. Може да акцентирате с дебела очна линия, а ако сложите и специални лещи, още по-добре. 

Разбира се, жълтият костюм е задължителна част от тази визия за Хелоуин.

4. Смяна на маските

Ако носите предпазна маска, може да я свалите непосредствено пред своите приятели или съседи, на които чукате на вратата. Така те ще установят, че криете истинското си аз, носейки друга маска на лицето. 

С помощта на грим изрисувайте контурите на маската (като на снимката). С кафява боя направете еднакви петна по кожата около очите, а на устните сложете тъмнокафяво червило. 

Направете веждите си по-плътни, а чрез бял грим нарисувайте няколко линии по маската, за да изглежда като истинска. Слагайки ръка на брадичката, все едно я държите върху лицето си. 

5. Тиквеният Джак

Една от легендите за Хелоуин разказва за страшният Джак – мързелив ирландски фермер. Именно той направил първия тиквен фенер след като не го приели в рая. Дяволът му дал горещ въглен, с който да осветява пътя си в ада и той решил да го пъхне в издълбана ряпа, за да не се изгори. Оттогава хората разказват за Тиквения Джак, който бродел в тъмнината. 

Много хора оприличават лицето на героя със страшните физиономии, които издълбават на тиквите. Вие може да си направите подобна с грим. 

Трябва да си сложите оранжеви сенки на клепачите и малко спирала. На носа, с помощта на боя в същия цвят, направете петно, което оформете с няколко черни линии с молив, за да се получи нещо като кръпка. 

Сложете малко оранжев руж по скулите и на брадичката. Нарисувайте ситни черни точки за лунички. След като сложите малко червило, с черния молив направете напречни линии така, сякаш са зашили устните ви. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари