IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Микроблейдинг – всичко, което трябва да знаете за процедурата

24 ноември 2020 14 30

Какво, кога и как

Снимка: iStock

Микроблейдингът доби огромна популярност през последните няколко години. Независимо дали сте сгрешили с пинсетите през 90-те години и веждите ви никога не са се върнали към нормалния си блясък, или просто не ви се занимава да ги удебелявате рано сутрин, то микроблейдингът може да бъде лесно решение за плътни, перфектно поддържани и естествено изглеждащи вежди.

Но докато терминът „микроблейдинг“ е доста разговорен в наши дни, процедурата все още предизвиква объркване. Какво точно е това? Ще бъде ли на мода завинаги? Ще сгрешите ли, ако се подложите на процедурата? Въпросите са безкрайни, а на тях може да отговори само специалист по микроблейдинга.

Такава е Пирет Ава, която е известна с прозвището „Доктор на веждите“. Тя застава пред InStyle и разкрива всичко, което трябва да знаем за микроблейдинга, включително какво да очакваме по време на процедурата, основните грижи за веждите, колко ще ни струва и още.

Какво е микроблейдинг?

За разлика от молива за вежди, който може да изтриете вечер преди да заспите, микроблейдингът е полупостоянна процедура за татуиране, при която се използва специална ръчна писалка, за да се нарисуват черти, имитиращи появата на истински косми върху веждите. Въпреки че процесът е подобен на този за правене на татуировка, използването на мастило тук е далеч по-малко и е специално формулирано за микроблейдинг.

За кого е добра тази процедура?

Въпреки че на пазара има хиляди продукти за вежди, тези, които са склонни да изберат микроблейдинга, искат по-плътни, естествено изглеждащи вежди, но не искат да се занимават всяка сутрин с постигането на този ефект. Според Ава, ако се радвате на ефекта от молива за вежди, тогава ще бъдете доволни и от микроблейдинга.

микроблейдинг istock

Снимка: iStock

Ако обаче сте бременна или имате медицински състояния, които няма да реагират добре на микроблейдинга, тогава трябва да се откажете от тази процедура.

Колко дълго издържа?

Не завинаги, но със сигурност много по-дълго от перманентен гел за вежди. Всъщност, според Ава, микроблейдингът може да издържи от една до три години, в зависимост от типа кожа, излагане на слънце и продуктите, които използвате. Все пак трябва да запомните, че е добре да ходите веднъж годишно на повторна процедура, особено ако кожата ви се омазнява бързо. При такова състояние мастилото има тенденция да избледнява и да се размазва по-бързо.

Какво се случва по време на процедурата?

След почистването и обезболяването на зоната, Ава се консултира с клиента относно формата на веждите, която ще бъде нарисувана. Въпреки че може да носите снимки на това, което искате да получите, Докторът на веждите казва, че за създаването на добра визия е добре да се следва посоката на естествените косми на веждите, както и вземането предвид симетрията и възрастта на лицето на клиента.

микроблейдинг istock

Снимка: iStock

Ава също така се консултира относно пигмента на мастилото, което, според нея, трябва да е избрано въз основа на естествения цвят на космите на веждите и подтона на кожата. След това е време за рисуването с помощта на писалка за микроблейдинг. Процедурата обикновено отнема 30-40 минути в зависимост от областта на веждите. След като всичко е готово, Ава прилага крем за грижа, за да подпомогне заздравяването, а следващата среща с клиента е насрочена за четири до шест седмици по-късно.

При повторното виждане Ава може да промени крайния резултат, ако клиентът не се харесва или са се появили някакви проблеми с веждите.

Как да се грижим за веждите си след микроблейдинг?

Това е особено важна част от процедурата, тъй като може да има пряко въздействие върху външния вид на веждите. За да предотвратите замъгляване или избледняване, Ава предлага да държите веждите си сухи от вода и пот в продължение на една седмица или повече, както и да се въздържате от триене. Тя също така предлага прилагането на мехлем веднъж дневно, за да се ускори заздравяването.

Веднага след приключване на лечението, веждите ще бъдат по-тъмни и леко зачервени, но това леко ще започне да избледнява при заздравяването.

Може ли да използвате молив за вежди?

Това зависи изцяло от вашите лични предпочитания. „Ако искате да придадете още по-драматичен вид на лицето си, ви е позволено да използвате молив“, казва Ава пред InStyle. Тя обаче съветва да изчакате поне една седмица преди да приложите продукта.

Кой може да прави микроблейдинг?

Няма много регулация относно микроблейдинга, така че трябва да проучите добре нещата в своя район и да изберете човек, който ви вдъхва най-голямо доверие. Също така Ава казва, че е много важно да проверите санитарните условия в салона за красота, защото шансовете за инфекция на веждите зависят именно от това.

микроблейдинг istock

Снимка: iStock

Обикновено процедурата се предлага в салони за красота, а художникът по микроблейдинг трябва да е преминал някакъв вид обучение.

Колко ще струва?

Всичко зависи от мястото, на което се намирате и възможностите на художника. В зависимост от процедурата и къде се прави, цената ѝ може да скочи до 400 лв.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари