IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приянка Чопра и нейните 5 тайни за блестяща и здрава коса

11 декември 2020 10 30

Домашни маски и добра хигиена

Снимка: БГНЕС

Приянка Чопра Джонас има блестяща коса.

Актрисата, активистка и начинаещ автор (мемоарът ѝ „Unfinished“ излиза през януари) обаче невинаги се е радвала на хубав и здрав скалп. В миналото косата на Чопра не ѝ е била източник на увереност, тъй като звездата не е знаела как да се грижи за нея. „Косата ми беше с дължина до талията, къдрава и изтощена, но ми отне доста време да се справя с проблемите“, признава тя пред Fashion през 2018 година.

Чопра се сдобива със световна слава през 2000 година, когато печели конкурса „Мис Свят“. Оттогава тя се радва на огромна популярност, участвайки в няколко сериала, блокбастъри в Индия и Холивуд и може да се похвали като една от модните икони на своето време. Освен това, Приянка е омъжена за Ник Джонас, което още повече привлича фенове на нейна страна. Именно работата в киноиндустрията ѝ позволява да научи какво трябва да направи, за да поддържа косата си здрава. Тя превръща това в приоритет и резултатите не закъсняват.

„Имам чувството, че когато косата ми не е в перфектно състояние, денят ми не е добър. Увереността ми просто я няма“, казва актрисата. Добавя, че нездравословното състояние на гъстата, обемна и красива коса сериозно се отразява на настроението ѝ.

Ето как Приянка Чопра се грижи за косата си

1. Мие я всеки ден

Много хора избират да мият косата си през няколко дни, но Приянка не е един от тях. „Обичам усещането на пръсти през косата и мирисът на шампоан и балсам“, обяснява тя пред ELLE. Добавя, че именно заради това я къпе всеки ден или на всеки два дни. Актрисата смята, че е много важно да покажете на косата си, че е добре обгрижвана, хидратирана и подхранена, както се грижите за тялото.

2. Голям фен на кокосовото масло и масажа на скалпа

Силно повлияна от предадените ѝ индийски традиции за красота, Чопра казва, че кокосовото масло е едно от тайните ѝ оръжия. През 2017 година тя споделя с Vogue, че баба ѝ и майка ѝ са използвали кокосово масло, когато са я къпали и след това са оставяли косата ѝ на плитки. „Кокосовото масло е здравословно за скалпа и растежа на косата, като я прави по-дълга и по-силна“, казва звездата.

Рецептата ѝ се състои в загряване на малко кокосово масло, с което си прави лек масаж на главата. След това се завива с топла кърпа, за да може то да попие в скалпа. Прави тази процедура два пъти месечно, като оставя маслото да подейства за една нощ, а през останалото време използва шампоан и балсам, както обикновено. „Предполагам, че благодарение на това имам плътна коса, която може да издържи на бруталността на професията ми“, казва Чопра.

Говорейки пред списание Fashion през 2018 година, актрисата разказва защо обича да си прави масажи на скалпа. Според нея, той е нужен, защото увеличава циркулацията на кръвта в косата и прави корените по-плътни.

3. Прави си домашна маска за коса

„Понякога правя две или три фотосесии на ден, когато косата ми преминава през различна обработка и тогава наистина трябва да се грижа за нея“, казва Чопра пред Into the Gloss през 2015 година. Именно затова тя се опитва да си прави маска за коса всяка седмица. Освен че използва козметични продукти от търговската мрежа, актрисата често избира да си направи домашна маска, която е научила от майка си.

Звездата сподели видео в социалните медии, където разкрива рецептата си. Тя съдържа пълномаслено кисело мляко, една чаена лъжичка мед и едно яйце. Смесвате съставките и нанасяте маската върху косата си. Оставяте да престои за 30 минути, след което изплаквате с топла вода. Може да ви се наложи да измиете косата си два пъти с шампоан, за да премахнете миризмата от маската, но резултатът си заслужава.

4. Красотата ѝ започва отвътре

Приянка споделя, че е много важно да приемате правилните витамини за косата и ноктите си. Въпреки че не спазва конкретна диета, тя казва, че се опитва да яде повече зеленчуци и да приема желязо. Според нея, това е важно за кожата и косата на всеки. Освен това, при нея винаги има бутилка с вода, която ѝ напомня, че трябва да се хидратира. „Чувствам, че това, което поставяте вътре в тялото си, се отразява на това, което виждате отвън“, казва звездата.

5. Оставя косата си намира

Когато не трябва да се появява пред камера, Приянка често оставя косата си на произвола на съдбата. Тя не я оформя по никакъв начин, а просто я завързва на опашка и така стои цял ден. Натовареният ѝ график изтощава не само актрисата, но и косата ѝ, така че във всеки удобен момент тя оставя кичурите си намира и им позволява да дишат и да релаксират.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари