IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хейли Бийбър разкрива за кожните си проблеми

10 декември 2020 08 40

Тя говори за дългата битка с периорален дерматит

Снимка: БГНЕС

Хейли Бийбър иска да бъде открита с феновете си относно кожните си проблеми.

В понеделник, 7 декември, моделката използва социалната мрежа Instagram, за да разкаже за битката си с периоралния дерматит – кожно заболяване, което предизвиква възпалителен обрив. 24-годишната звезда се обърна към 30-милионната си аудитория, обяснявайки, че вече няколко години се опитва да се справи със заболяването.

Хейли публикува снимка без грим, като показа белезите от дерматита. Звездата отбелязва, че нещата са по-нормални, тъй като се намира в третия ден от появата на заболяването. „То се причинява от различни фактори и обикновено се появява на бузите, около устата и понякога около очите ми“, пише Бийбър. Причините, които отключват заболяването, са твърде агресивни козметични продукти, времето, маските и определени слънцезащитни кремове.

„Именно затова използвам изключително нежни противовъзпалителни продукти, които ще успокоят кожата ми и няма да причинят дерматит“, пише Хейли. Тя добавя, че първоначално се е опитала да се справи със състоянието си сама, но в крайна сметка е потърсила професионалния съвет на дерматолог. „Понякога нещата стават толкова сериозни, че само предписан крем оправя ситуацията“. Тя посъветва феновете си да не правят същата грешка и при първи признаци на кожни проблеми да се свържат с дерматолог.

В друга публикация съпругата на Джъстин Бийбър разкри, че друга причина за периоралния дерматит е перилният препарат. Тя обясни, че използва противоалергенен и органичен препарат, за да предотврати проблеми с кожата.

Това не е първият път, в който Хейли говори открито за кожните си неволи. През май тя сподели за борбата си с акнето по време на епизод от поредицата „The Biebers on the Watch“, в която участваше заедно с Джъстин Бийбър. Тогава моделката призна, че през последната година е започнала да забелязва повече пъпки върху лицето си. Според Хейли, причината е пиенето на противозачатъчни, които малко или много променят хормоните ѝ.

„Никога не съм изпитвала подобни проблеми“, казва тя. Добавя, че в първия момент акнето я е съборило психически, защото е свикнала да има хубава и блестяща кожа. Постепенно обаче Хейли приема несъвършенствата си и решава да говор и за тях, за да може повече хора да спрат да се притесняват и да обикнат себе си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари