IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим 2021: Тенденцията от 2000 година, която се завръща тази пролет

14 март 2021 16 30

Представена ни от моделите на Dior

Снимка: Pexels

Ако сте гледали пролетната колекция на Dior, представена по време на Седмицата на модата в Париж през септември 2020 година, най-вероятно сте били привлечени както от прекрасните тоалети, така и от безупречното гримиране. Моделите на марката носеха плътна черна очна линия, която бързо ни върна 21 години назад, в началото на XXI век.

Именно затова не се изненадахме, когато Питър Филипс – креативният директор на Christian Dior Makeup – вдигна визията с още едно ниво нагоре за колекцията есен 2021 година. Той трябваше да съчетае грима с визията на Мария Грация Кюри, която се придържаше към пънк естетиката. Моделите ѝ бяха облечени в черни кожени рокли с издути ръкави, комбинирани с високи обувки.

Ето защо Филипс избра да заложи на безцветни устни и драстично опушено око за дамите в дефилето. „Идеята ми беше да изглеждат малко по-непокорни“, казва той пред InStyle. Допълва, че пънк визията на Кюри си е точно символ за бунт, но е трябвало да внимава какво точно прави, за да не би да създаде изцяло нова визия с гримовете си. „Ако бях добавил спирала, по-скоро щеше да стане нещо секси, а ако бях използвал по-мек завършек, щеше да е по-привлекателно“, казва гримьорът и заявява, че опушеното око придава идентичност на визията.

За да създаде външния вид, Филипс започва подготовката на кожата със серум, който бори стареенето, последван от грунд и основа. За незабравимия очен ефект, експертът използва черен матов грим, който според него може да се нанася с пръсти, за да създаде по-жив завършек. След това използва водоустойчива очна линия в матовочерно, за да съвпадне със сенките за очи и да помогне за изпъкването на долната линия на миглите.

„Мисля, че опушеното око трябва винаги да е едноцветно. За мен то не е комбинация от цветове, но пък може да си поиграете с интензивността“, казва Филипс пред InStyle. За финал, гримьорът използва безцветен балсам за устни, за да придаде на моделите лъскава усмивка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари