IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети: Как лесно да нанесем очна линия?

16 юли 2021 16 30

Независимо от това колко изискан грим искате

Снимка: iStock

Нанасянето на очна линия е една от основните стъпки в ежедневното гримиране на всяка жена. Всичко започва от тийнейджърските години, когато някои момичета се крият от родителите си, за да сложат малко повече грим върху лицето си и да отидат на училище или на среща с приятели.

Очната линия лесно се превръща в един от любимите козметични продукти на дамите, защото значително подобрява и подчертава очите. Нещата стават още по-хубави, когато получим комплимент за грима си и разберем, че има поне едно нещо, в което ни бива. Именно затова нанасянето на очна линия е останало като задължителна стъпка във времето и се предприема от повечето момичета и жени по целия свят.

Това, което прави очната линия толкова забавна е, че може да бъде нанесена над горните или под долните мигли, или дори леко в самото око. Но рисуването на правилна очна линия изисква малко практика и много търпение. „Често чувам жените да казват, че не могат да използват този продукт и съм съгласен с тях, защото той може да бъде страшно труден за прилагане“, казва гримьорът Хектор Симанкас пред InStyle. Той обаче добавя, че всяка дама трябва да има в себе си клечки за уши, които лесно могат да изтрият всяко несъвършенство или грешка.

На пазара има налични толкова много различни очни линии и всяка една от тях обещава различни резултати. Именно това кара хората да се чудят какво точно да изберат, но Симанкас е тук, за да ни помогне. Той споделя няколко съвета за нанасянето на очна линия, използвайки супер прости методи.

Течна очна линия

Течните очни линии изглеждат подобно на маркерите и често имат фин, заострен връх. И точно като маркер, те остават на място и са напълно устойчиви на размазване, след като изсъхнат. Така че, ако искате да постигнете прецизност, течните очни линии могат да ви помогнат да създадете гладка, тънка линия.

очна линия

Снимка: iStock

„За да приложите течна очна линия, просто нарисувайте линията си и попълнете всички пропуски с второ нанасяне“, казва Симанкас пред InStyle. Той допълва, че лесно може да направите и крилат ефект, като следвате извивката над горните мигли и внимателно нарисувате линия към ъгъла на окото.

Моливна очна линия

В един етап от живота си вероятно сте притежавали очна линия под формата на молив, защото това несъмнено е най-популярният тип. Той е чудесен за създаването на естествено изглеждащи линии и артистично размазани визии.

очна линия

Снимка: iStock

„Моливните очни линии са лесни за нанасяне, защото ги използвате точно като всеки друг молив. Можете леко да начертаете линия за фин, естествен вид или пък да размажете малко, за да създадете ефекта на опушеното око“, съветва Хектор. Красотата на моливните очни линии е, че те не се стичат към очите, както го правят течните. Те обаче изискват наостряне от време на време, така че се уверете, че имате острилка за моливи подръка.

Гелни очни линии

Гелните очни линии обикновено се предлагат във флакон и имат по-плътна формула, която е идеална за създаване на драматичен външен вид като котешко око.

очна линия

Снимка: iStock

Според Симанкас, най-добре е да използвате ъглова четка за нанасянето на този вид очна линия. „Започнете с потапянето на четката в гела, след това я поставете върху линията на горните мигли, така че да е възможно най-близо до миглите. Рисувайте от вътрешния ъгъл на окото и се придвижете към външния ръб“, съветва гримьорът. Не забравяйте да почиствате четката си често, за да предотвратите инфекции на очите.

Цветна очна линия

Цветните очни линии са забавен начин да експериментирате с различни форми, като всеки продукт има собствена формула и се предлага като гел, течност или крем.

очна линия

Снимка: iStock

„С цветните очни линии може да проявите креативност и да приложите два или повече цвята, за да подчертаете очите си“, казва Симанкас. За една от цветните си визии, той започва с нанасянето на черна водоустойчива течна очна линия, след което добавя яркожълт молив, за да създаде повече драматизъм и да добави акцент към вътрешните ъгли на очите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари