IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 начина, по които да използвате сух шампоан

24 юли 2021 21 00

Съвети от фризьорът Девин Тот

Снимка: iStock

Сухият шампоан се превърна в един от любимите продукти на много дами по света. През последните години той набира все по-голяма популярност, като фризьори го препоръчват за заместител на истинския шампоан, за да се намали миенето на косата до минимум. Според професионалисти, най-добре е да къпете косата си максимум два пъти на седмица, за да я поддържате здрава и да намалите омазняването. 

Сухият шампоан е съставен от балансирана формула с абсорбенти, масла и сгъстен въздух. Именно последното придава на косата допълнителен обем след напръскване. Продуктът е подходящ за всички типове коса, като се предлага с аромат или без, с ефект на блясък или обем и може да идва в голяма или малка опаковка. 

сух шампоан

Снимка: iStock

Този вид козметика се използва при крайна необходимост и не може напълно да замести истинския шампоан. Трябва да разделите косата си на сексии и да нанесете сухия шампоан в основата на всяка една, след което да се разрешете, така че да разнесете формулата. Използвайте го с точно определена цел и не се привързвайте много към продукта. 

За да ни помогне с начина на използване на сухия шампоан, идва фризьорът Девин Тот. Той споделя три случая, в които косата ни може да се облагодетелства от тази козметика. 

Като основа за плитка

Каква е тайната на перфектната дълга плитка, приличаща на онази от приказките? Щедро количество сух шампоан, който се напръсква в корена и се масажира през косата. "Започването и завършването на плитка със сух шампоан прави косата да изглежда матова, мека и докосваема", казва Тот пред InStyle. Според нея, вместо да изглежда твърда, със сухия шампоан косата ще придобие ефект на лека като въздуха. 

сух шампоан

Снимка: iStock

Започнете с разделяне на косата на части, за да създадете вашата плитка, и ги напръсквайте в корените, като вървите към края на косъма, за да осигурите допълнителка текстура. След като слоевете ви бъдат покрити, започнете да ги усуквате в стегната плитка по ваш избор и я завържете с ластик. Масажирайте сухия шампоан докато издърпвате косата си в една по-свободна форма. 

След тренировка

Едно от най-неприятните неща след интензивна тренировка е мазната ни коса. Проблемът става още по-голям, когато трябва да вървим от фитнеса до вкъщи и ненадейно се срещнем с някой приятел или съсед. Ако не обичате да се къпете на обществени места, но не искате и да ходите с мазна коса, вашето решение се крие в сухия шампоан. 

сух шампоан2

Снимка: iStock

"Дръжте флакона на по-малко от метър от главата си, след това вземете неравни части от косата и ги напръскайте, насочвайки се към корена", казва Тот. Масажирайте го в скалпа, след това повторете техниката докато постигнете желаните резултати. Този метод помага за намаляване на обема, ако искате да носите косата си пусната, но пък подобрява визията на конската опашка, придавайки й малко по-стегнат вид. 

Вечерно лечение 

Спрете да се борите с мазни корени всяка сутрин. Тот предлага да използвате сухия шампоан преди лягане, за да може той да абсорбира ненужното омазняване докато спите. Започнете като напръскате тила, защото това е областта, върху която пада най-много количество коса през нощта и е най-податлива на затопляне и заплитане. 

мръсна коса,

Снимка: iStock

"След това може да вържете косата си на свободни малки опашки, за да предотвратите заплитане", казва Тут. Ако пък не може да спите с вързана коса, имаме решение и за вас. Просто напръскайте сухия шампоан върху четката си и започнете да се решете от скалпа до крайщата и масажирайте малко от продукта върху корените си. Опитайте да са разпределите равномерно формулата, за да осигурите по-добър ефект през нощта. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари