IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обем, ретро къдрици, бижута – в прическите на звездите на Met Gala 2021

15 септември 2021 12 30

Вижте най-впечатляващите коси

БГНЕС

2020-а определено бе годината на небрежните прически, продиктувани от социалната изолация. След като изминаха повече от 12 месеца от началото на пандемията, нещата като че ли се раздвижиха, като някои тенденции от 70-те години отново се завърнаха. Вълните в косите на модела Фара Фосет, както и по-дългият бретон, който в миналото жените разделяха на две по средата, оформяйки го по различни начини, започнаха да се търсят все повече. Освен тях, обемните прически също са на дневен ред, сякаш за да помогнат на хората да бъдат забелязани след като си стояха вкъщи толкова дълго време. Всичко това видяхме и по време на грандиозното събитие Met Gala 2021, което се проведе в музея Метрополитън.

Самата вечер мина под мотото „In America: A Lexicon of Fashion“, което даде свобода на гостите да покажат различните лица на модата. Разбира се, стилът на 70-те присъстваше в голяма част от визиите. След като ви показахме най-забележителните тоалети, някои от които носеха конкретни послания, е време да обърнем внимание и на косите на присъстващите.

С какво се отличиха прическите на Met Gala 2021?

Обем

Точно като Шер и Дона Самър, много звезди заложиха на обемните прически. Е, някои направо излизаха от кадър и бяха подходящи по-скоро за цирковата арена, но по-добре да си замълчим за тях. Нека се отправим към червения килим и разгледаме снимките на Кики Палмър (вляво на колажа). Актрисата, която тази година посрещаше всеки един от гостите, пристигна в ослепителна черна рокля с блестящи елементи и гол гръб. И освен с опушения грим, съчетан с нея, тя блесна и с прическата с обем, получена след студено къдрене. Разделена на път от едната страна, гривата на звездата падаше свободно, а тя нямаше никакво притеснение от това, че е твърде бухнала.

Кики Палмър,

Друга известна личност, която заложи на обема за Met Gala, е Тараджи Хенсън (вдясно на колажа). Нейната прическа прилича доста на тази на Кики, просто е с по-едри къдрици.

Ретро вълни и къдрици

Били Айлиш,

Безспорно, Били Айлиш ни изненада за пореден път, появявайки се с женствената си визия, вдъхновена от Мерлин Монро. А всички знаем, че легендарната актриса обожаваше да си прави букли. Макар да не копира на 100% прическата ѝ, изпълнителката все пак заложи на леки ретро вълни – в бретона и краищата.

Кристен Стюарт,

Междувременно Кристен Стюарт, която се превъплъти в ролята на принцеса Даяна, се отличи с коса, вързана на високa опашка, както и подвит бретон, който ни напомня за прическите в суинг стил, които също влизат в графата „Ретро“. Именно подобна визия имаше и Серина Уилямс, която показа своите романтични вълни, позирайки пред камерите с нестандартното си пухкаво наметало.

Серина Уилямс,

Джиджи Хадид, която от известно време е с червена коса, също носеше със себе си ретро полъх. Тя приличаше на Малката русалка – с вдигната нависоко грива, която в краищата си има нежни вълни. 

Джиджи Хадид,

Бижута за коса

Не се учудвайте – освен бижута по врата, ушите и ръцете, някои знаменитости показаха и такива за коса. Прави впечатление, че много от тях са истински находки, със скъпоценни камъни.

Met Gala

Снимки: БГНЕС

Певицата Лорд (на първата снимка от колажа), например, мина по червения килим с уникална диадема, вдъхновена от богинята на слънцето. По нея има множество мъниста и висящи елементи с перлички. Колежката й Теяна Тейлър (на втората снимка от колажа) пък имаше на главата си нещо като сребърна верига, приличаща на змия, увита около буйната ѝ коса, оформена небрежно на два обемни кока. От своя страна поетесата Аманда Горман (трета снимка) се отличи с дългата си грива, сплетена на плитка, както и висок кок, около който блестеше подобие на лавров венец в сребристо – с множество скъпоценни камъни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари