IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зимен грим: Звездно предложение за празниците

25 декември 2021 12 00

Визията изисква само четири стъпки

Снимка: iStock

Снимка: iStock

След почти две години престой у дома, много носене на маски и неизползването на любимите ни комплекти за красота, ние сме готови отново да посегнем към грима. Благодарение на растящата ваксинация срещу коронавируса, светът бавно започва да се отваря към това, което си спомняме, позволявайки ни да си играем с нашите стари очни линии, палитри от сенки и червила.

Този колективен интерес към грима проправи пътя за най-готините тенденции, включително графични форми на очна линия, ярко червило и ефектен външен вид на сенките за очи.

Една такава тенденция са сенките за очи със звезден прах, които предлагат изискан подход към блясъка, а звезди като Джиджи Хадид вече са обсебени от стила. Хубавото на външния вид е, че той не е прекалено блестящ или искрящ, а по-скоро става дума за прилагане на фини блясъци, за да постигнете перфектен завършек.

Въпреки че този външен вид със сигурност привлича вниманието, добрата новина е, че независимо дали отивате на обикновена вечеря или бляскаво празнично парти, сенките за очи със звезден прах са идеални за всеки повод. И най-хубавото е, че е лесно да създадете дизайна и дори може да го оформите по свой начин. Всичко, което трябва да направите, е да следвате четири лесни стъпки.

Ето как да постигнете звездния външен вид

1. Поставете неутрална основа върху очите

Гримьорката на знаменитостите – Мелиса Хъркман – казва, че първо трябва да създадете неутрална основа на клепачите си, за да получите по-голям контраст на цветовете. „Нанесете любимия си грунд за сенки, който е с неутрален цвят или е прозрачен върху целия клепач. След това нанесете върху клепача най-тънкия слой фон дьо тен, за да слеете тона на кожата си“, казва тя пред InStyle.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cupio cosmetics (@cupio.it)

Можете също да направите всичко това, като нанесете коректор върху клепачите си, след което да допълните с неутрални сенки за очи.

2. Матови сенки

Ето откъде може да започнете да персонализирате външния вид по ваш вкус. Можете да изберете ярък или неутрален основен цвят, в зависимост от настроението ви. Каквото и да изберете обаче, то трябва да има матово покритие, така че блясъкът, нанесен по-късно, да изпъкне.

След като изберете цвят, използвайте плътна плоска четка, за да разнесете сенките върху целия клепач. След това с чиста четка разпръснете грубите линии така, че гримът да е равномерен и смесен безпроблемно. Не забравяйте, че търпението е много важно, затова не бързайте и не се ядосвайте.

3. Добавете блясъка

Сега е време за блясък. Има няколко начина, по които можете да го приложите към този грим.

Хъркман казва, че обича да използва кремообразен блясък, защото той ще залепне за клепача и ще може да се разнесе по перфектен начин и само чрез използване на пръстите. Плюс това, ще остане на мястото си през целия ден.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Ако нямате кремав блясък, Карла Ловело казва, че може да използвате обикновен. Просто трябва да нанесете блестящо лепило в центъра на клепача, като леко го потупвате върху кожата. След това, с плоска четка, поставете блясъка върху мястото, което сте покрили с лепило. Ако сте се насочили към тази визия, Хъркман съветва да използвате фин блясък, така че външният ви вид да е едновременно красив и изискан.

4. Завършете грима

Накрая завършете външния вид с любимата си спирала или изкуствени мигли, както и малко акцент върху вътрешния ъгъл на очите за допълнителен блясък.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари