IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети: Как да нанасяте грим според формата на устните

6 ноември 2021 13 30

Има няколко начина да изглеждате добре

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Устните имат всякакви размери и форми. Има пълни, тънки, широки и смесени, като всички те трябва да бъдат обичани и приемани.

„Формите на устните са се различавали значително през поколенията. Когато става въпрос за нещо толкова лично като нашите устни, всички сме различни, уникални и красиви. Формата на устните ви е само ваша и е важно да приемете и обичате това, с което сте родени“, казва гримьорката Сара Редзиковски пред InStyle.

Така че, независимо дали имате устни с форма на сърце, малки устни или пропорционални устни, има няколко начина да подобрите визията си с помощта на магията на грима. И ние ще ви дадем съвети как точно да го направите.

Пропорционални устни

Някои може да кажат, че сте късметлия, ако имате тази форма на устните, тъй като практически всеки продукт за устни ще работи за вас. Когато става въпрос за изпробване на цветове на червила, моливи или балсами, които да допълват усмивката ви, може да носите гама от нюанси и текстури.

Редзиковски обаче казва, че е важно да се има предвид, че неутралните нюанси и цветове, които са близки до тена на кожата ви, ще намалят до минимум размера на устните ви, докато смелите и ярките цветове ще привлекат вниманието към тях. Така че наистина зависи от това какъв външен вид желаете.

червило, гримове,

Снимка: Pexels

„Продуктът за устни, текстурата и покритието, които носите, ще повлияят на това дали устните ви са фокусна точка на лицето“, казва Редзиковски. Допълва, че матовите продукти отразяват по-малко светлина от гланцовите.

Малки, закръглени устни

Тази форма на устните може да изглежда изключително надута, защото е с кръгла форма и има по-малка ширина. Това е формата, която много хора обичат, защото ви дава 24/7 плътни и големи устни, дори без да се напъвате.

устни Pixabay

Снимка: Pixabay

Според Редзиковски, гланцовете и блестящите формули на червилата са идеални за тази форма на устните, тъй като помагат за подобряване на устните и ги правят да изглеждат по-големи. Ярките цветове също ще привлекат вниманието към устата ви.

Гримьорката съветва да избягвате тъмните нюанси, тъй като те ще направят устните ви да изглеждат по-малки.

По-голяма долна устна

По-големите долни устни са често срещана форма. Ако се опитвате да ги направите по-малко забележими, Редзиковски препоръчва използването на коректор за леко полиране и прикриване на ръбовете на линията на устните. Тя казва, че обикновено нанася матово червило, като го разнася до пълно попиване, за да придаде по-естествен вид на усмивката си.

устни istock

Снимка: iStock

От друга страна, ако искате да подобрите формата на устните, Редзиковски предлага да използвате по-светъл цвят в центъра на долната устна. Тя би се придържала към кадифени или матови текстури, за да намали големината на устните.

По-голяма горна устна

При по-големите горни устни целта често е да се създаде повече баланс и симетрия с долната устна. Според Редзиковски, има няколко начина, по които това може да се постигне.

червило, устни,

Снимка: iStock

„Един от начините е леко да подчертаете горната устна с тънък молив и след това да подчертаете долната устна“, казва гримьорката. Може също така да добавите светъл нюанс на червилото, за да създадете илюзия за повече обем. Уверете се, че избягвате гланц текстури върху горната си устна и нанесете само в долния център на долната.

Плоски устни

Когато устните изглеждат плоски, най-добрият начин да ги подобрите е да очертаете и подчертаете формата, за да създадете илюзия за обем.

балсам за

Снимка: iStock

„Започнете като използвате пудра за контур и много леко нанесете с четка около зоната на устните си. Това ще създаде фина сянка и ще им помогне да изглеждат по-пухкави“, казва Редзиковски пред InStyle. След това вземете молив за устни с два до три нюанса по-дълбок от цвета на устните и следвайте естествената им форма.

Тънки устни

„Когато работя с клиент, който има тънки устни, винаги започвам с напръскване с пудра около тях, за да създам илюзия за сянка върху кожата“, казва Редзиковски. Тя допълва, че моливите, които са два до три нюанса по-тъмни от естествения ви цвят на устните, ще бъдат най-доброто ви решение.

За да подобрите тънките устни, гримьорката препоръчва да използвате молив за устни, за да подчертаете леко формата им. „Фокусирайте се върху създаването на повече височина в центъра на устните и се опитайте да се доближите обратно до естествената си форма в краищата на устата“, казва тя пред InStyle.

течно червило,

Снимка: iStock

Леко омекотете ръба на линията на устните, за да избегнете всякакви груби линии, тъй като това е издайнически знак, че сте очертали устата си. Просто искате да създадете мек цвят, който да подобрява формата на устните. Нанесете по-светло червило в центъра на устните и го разнесете внимателно.

Широки устни

Хората с широки устни често имат най-големите и красиви усмивки, но ако искате да стесните формата им, Редзиковски препоръчва да започнете с леко прикриване около ръбовете на устата.

балсам за

Снимка: iStock

„След като нанесете коректор около ръба на устата, вземете молив за устни с два до три нюанса по-тъмен от цвета на устните и очертайте само долната устна“, казва гримьорката. Тя съветва да се придържате към по-матови текстури и неутрални нюанси.

Сърцевидна форма на устните

Когато става въпрос за форми на устните, сърцевидната е най-желаната. Ако имате такива, вероятно имате много ясно изразен лък на Купидон – форма на устата, при която горната устна достига до две отделни точки към центъра, и вероятно малко по-плътна долна устна.

Ако искате да подобрите още формата си, Редзиковски препоръчва да използвате тъмни цветове, за да очертаете устните си и да нанесете по-светъл нюанс на червилото в центъра. По този начин ще създадете още едно малко сърце.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари