IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ярко червило за повече самочувствие: Една от тайните за красота на Приянка Чопра

27 август 2021 10 30

Тя никога не забравя и слънцезащитата

Снимка: Getty Images

Трудно е да повярваш, че някой като Приянка Чопра някога се е чувствал несигурен, но тя твърди, че не винаги е била бляскавата, безупречна световна суперзвезда, която всички познаваме. "Когато растях, имах много ниско самочувствие", казва тя пред Women's Health. Допълва, че винаги се е чувствала различна и през повече от 20-те си години не се е харесвала и не е била уверена в себе си. 

10 години по-късно обаче Чопра осъзнава нещо - "Не се раждаш с увереност. Трябва да се научиш да бъдеш уверен". Как актрисата постига това? С личен разговор пред огледалото. "Всеки ден си казвах,  че съм добра в работата си. Увреността идва от това да знаеш, че си добър в нещо", категорична е тя. Приянка също така изгражда самочувствие като се отдава на ритуали, които й носят радост. Когато не се чувства добре, тя хапва любимото си ястие, измива грима си и нанася овлажнител, взема душ и се среща с хората, които обича и които я карат да се чувства добре. 

От няколко години Приянка е парнтьор с марката Obagi. Като техен посланик и лице на Skinlusion, тя създава глобална кампания за защита на многообразието в красотата. А какви са тайните за красота, които Чопра следва, вижте по-долу.

Слънцезащита

Приянка не излиза навън без да е поставила слънцезащита върху всички открити части на тялото си. Тя казва, че независимо от цвета на кожата, всеки един от нас се нуждае от подобна защита. Препоръчва да се насочите към продукти, които бързо попиват и не оставят петна, като същото време не запушват порите и оставят след себе си чувство на лекота. 

Сън без грим

Актрисата казва, че най-важният съвет, който може да даде на младите си фенове, е никога да не заспиват с грим. "Това трябва да е като миенето на зъби - всяка вечер без пропуск", категорична е тя. Независимо колко сте изморени, трябва да премахнете остатъка от грим, защото по този начин ще осигурите на кожата нужния кислород и няма да запушите порите й.

Ярко червило за повече самочувствие

Приянка признава, че целият грим, който притежава, й е дарен от нейните гримьори, защото не използва толкова много продукти всеки ден. Все пак тя спазва един трик, който винаги й вдига самочувстието, а именно да нанесе ярко червило. "Имам чувството, че това отвлича вниманието от изтощения ми външен вид. Това означава, че когато ме видите с много ярко червило, значи съм много уморена", издава актрисата. 

Подчертаване на веждите

Едно от нещата, които Чопра прави у дома, е да скубе веждите си с конец, а не да маха излишните косъмчета с кола маска. Според нея, това е по-добрият вариант, защото не наранява кожата отстрани и не е толкова скъпо. "Обичам да държа предната част на веждите си доста естествена. Харесва ми веждите да изглеждат поддържани. Ако те оформят лицето ви правилно, тогава нямате нужда от много грим", казва тя. Допълва, че моливите за вежди са много важни и трябва да им се обръща специално внимание. 

Домашни рецепти за красота

"Изполвам маска, наречена ubtan. Не е за чувствителна кожа, но я използвам и за лицето си", казва тя. Състои се основно от кисело мляко, малко лимон, щипка куркума на прах и брашно. Слагате сместа върху тялото си и втривате като ексфолиант. Хората с по-светла кожа трябва да бъдат по-внимателни, защото куркумата може да я оцвети, но Приянка казва, че съставката е много лечебна, особено след ден на слънце. 

Актрисата също така обича да си прави масаж на главата, използвайки кокосово масло. Според нея, това поддържа циркулацията на скалпа, успокоява нервите и много лесно се отмива. Горещото кокосово масло е още по-релаксиращо, но трябва да се внимава с неговата употреба. 

Грижа за себе си по време на път

Приянка споделя, че има няколко бързи стъпки, които прави сутрин и няколко стъпки, които прави вечер, в зависимост от това колко пътува и как се чувства кожата й. Летенето дехидратира кожата ви, а актрисата се намира в самолет почти всяка седмица. Затова е важно да се грижи за хидратацията си. "Опитвам се да експериментирам с различни маски по време на полет. Второто нещо, което използвам, е овлажнител, който нанасям точно преди кацане", казва тя пред Women's Health.

Красотата идва отвътре

Тъй като графикът й винаги е пълен, Чопра трябва да намери начин да се грижи и за вътрешното си спокойствие и хармония. Затова се опитва да тренира винаги, когато има възможност, гледа да се храни правилно, включвайки в менюто си салати и зеленчуци. Бутилката с вода винаги е до нея и постоянно я пълни. 

"Това, което поставяте в тялото си, се отразява на външния ви вид. Как ядете, колко почивате, колко вода пиете", катеогрична е актрисата. Според нея, най-важното нещо е да бъдете хидратирани през целия ден. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Иван ( преди 2 години )
В Столипиново има доста Приянки.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар