IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 правила за носене на течно червило

10 август 2021 12 30

Запазете го по-дълго на устните си

IStockphoto

Матово или течно блестящо червило? Въпрос на избор. И двата вида имат своите плюсове и минуси, както и особености при нанасяне. Ако искате да имате блестящи устни с наситен цвят, които оптически изглеждат по-големи, може да опитате с течно червило. Преди да го нанесете обаче, имайте предвид следното:  

Изисква време за нанасяне

Нанасянето на течно червило изисква време и търпение. Също така е необходимо да го правите пред огледало, не можете да го сложите в движение в колата на сляпо. Така че ако сте решили да блестите с течно червило, си отделете достатъчно време и го нанесете спокойно. 

течно червило,

IStock

Носи се с грим

Повечето течни червила са доста наситени, затова ако нямате капка грим върху лицето си, контрастът ще е много силен и няма да седи добре. Не е нужно да слагате сенки, но малко фон дьо тен за изравняване на пигментацията, молив за вежди и червило са напълно достатъчни.

Не прекалявайте със слоевете 

Трябва доста внимателно и прецизно да нанасяте течно червило. Един слой е напълно достатъчен, особено ако е по-гъсто, защото иначе ще направи устните ви неестествени и дори плащещи.

течно червило,

IStock

Ексфолирайте и хидратирайте 

Нанасянето на течно червило е трудно върху сухи и напукани устни. Всяко несъвършенство ще си личи, а и негладката текстура ще ви дразни, така че предварително почистете внимателно устните си като ги ексфолирате.

Нанесете молив върху цялата устна 

Тъй като течното червило не е много плътно, е хубаво да направите добра основа. За целта използвайте молив в съшия цвят като не просто очертаете контура, а нанесете върху цялата устна. Течното червило ще даде блясък и плътност на цвета, но дори на места да изчезне, благодарение на положената основа, устните ви ще имат завършен вид. 


 

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари