IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тенденциите в грима, които ще доминират тази година

11 март 2021 12 30

6 визии, които да пробвате в следващите месеци

Снимка: iStock

Положителната страна на това, че трябваше да прекараме по-голямата част от миналата година у дома е, че имахме възможност да опитваме нови неща. Независимо дали става дума за печене на хляб, плетене на чорапи или експериментиране с гримове, които обикновено не носим.

Новата година ни носи свеж набор от тенденции за грим, които да овладеем, ако вече ви е доскучало от външния вид, с който бяхте за онлайн срещите си през 2020 година. През следващите месеци живите цветове и носталгията са двете основни теми, което има голям смисъл, тъй като много от нас намериха комфорт в гледане на стари телевизионни предавания или лакиране на ноктите във весели цветове по време на пандемията.

От блестяща кожа, която ще ви накара да изглеждате перфектно дори и от компютърната камера, до устните с цвят на горски плодове, тенденциите в грима за 2021 година се фокусират до голяма степен върху очите. Все пак, има и външен вид, който покрива всички бази.

Ето шест тенденции в грима, които ще доминират тази година

1. Цветни устни

Изминалата година беше тежка за всеки, който обожава ярките червила. Макар че предпазните маски едва ли ще изчезнат в обозримото бъдеще, това не означава, че трябва да забравите за устните си. Просто сменете кремаво матовото си червило с цвят, който е малко по-вероятно да изцапа маската ви.

2. Графични линии

Вероятно сте виждали графичната очна линия в целия си Инстаграм, благодарение на хората, които проявяват креативност с очния си грим в отговор на постоянното носене на маски. Тази година острите линии продължават да са на мода, независимо дали е класическо котешко око или стил, вдъхновен от 60-те.

3. Делфинова кожа

Подобно на отразяващата, мокра кожа на делфините, този външен вид е свързан със свеж, блестящ тен. Гримьорът на звездите Мери Филипс е известна с това, че придава на своите клиенти онази илюзорна светлина, която сякаш идва отвътре. Освен росен акцент, останалата част се състои от лек грим.

4. Лилава очна линия

Играта с пъстър грим за очите е безопасен и лесен начин да предизвикате радост, когато дните на социално дистанциране продължават да се трупат. Докато всеки нюанс тук е правилният, забелязахме, че все повече и повече лилави гримове за очи се появяваха на червените килими преди COVID.

Лилавото е перфектният баланс между живото и финото, в зависимост от нюанса на продуктите, които използвате. Той също така придава неочакван обрат на класическото опушено око.

5. Спомен от 90-те

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella ? (@bellahadid)

Тъй като сегашното десетилетие ни се струва доста тежко, обръщането назад и завръщането на минали тенденции за красота носи така необходимото усещане за комфорт. Следващия път, когато искате да си направите очна линия, заложете на външен вид от 90-те години, както го направи Бела Хадид за наградите VMA през 2020 година. Завършете визията с безцветно за устните, за да запазите фокуса върху очите.

6. Цветен грим

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nick Barose (@nickbarose)

Виждаме цветната очна линия във всички социални мрежи, така че е съвсем естествено тези нюанси да са на мода и тази година. Добрата новина е, че яркосините мигли като тези на Лупита Нионго са толкова лесни, че ще ви се прииска веднага да си ги направите. Просто трябва да ги комбинирате с тъмночервено червило и сте готови за излизане.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари