IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим 2021: Какви са най-актуалните тенденции?

3 януари 2021 15 00

Ето няколко семпли идеи, които да изпробвате

IStockphoto

Носенето на предпазни маски през 2020 г. промени изцяло начина на гримиране на много жени. Заради контакта им с кожата и овлажняването, което се получава при дишане, доста спряха да слагат каквото и да е на лицето си, освен крем или балсам за устни, други пък намалиха доста продуктите, които поставяха до момента.

Заради ежедневното носене на предпазни средства, гримът през 2021 г. ще бъде съсредоточен върху очите. След празниците отново ще залагаме на по-минималистични идеи, но и ще експериментираме с някои нови техники, споделят гримьорите на много известни личности Моли Стърн и Рене Лоис.

Какви са най-актуалните тенденции в грима за 2021 г.?

грим, предпазна

IStock

#1: Опушена очна линия

Тежкият опушен грим, който някои жени си правеха преди пандемията – само с черни сенки, вече е в историята. Но все пак, ще остане малко от него с така наречената опушена очна линия, която ще използваме през 2021-а.

Според Стърн, поставянето на малко сенки върху клепачите ще се комбинира с този вид очна линия, която е леко по-дебела в края на окото. По този начин всяка жена ще има едно надграждане на класическия грим.

#2: Цветна спирала

Що се отнася до погледа, Моли Стърн предвижда „голяма игривост“ благодарение на цветните спирали. Тук не става въпрос за светлосинята, която бе модерна през 90-те, а такива със зелени, лилави, розови и други пъстри нюанси.

Гримьорът препоръчва след използването на цветна спирала, да сложите черен или кафяв щрих с молив, за да се получи по-приглушен грим.

Кобалтовосиньото и наситенозеленото са сред най-предпочитаните нюанси за спирала от специалиста.

#3: По-повдигнати мигли

Несъмнено, заради предпазните маски, очите ви трябва да изпъкнат по някакъв начин и това може да стане чрез грима и перфектните ви мигли. През 2021 г. тенденцията е те да бъдат по-дълги и леко повдигнати, за да може всяка дама да „пърха“ с тях и да бъде забелязана.

Поставянето на изкуствени мигли ще бъде предпочитано от много дами и през новата година, но вместо да са прекалено гъсти, те ще са по-естествени и по-високи, опиращи почти до веждите.

#4: Дълготрайно червило

Заради маските, по които остава червило, някои дами спряха да го ползват, което е огромна грешка. През 2021 г., за да имат хубави устни, сваляйки предпазното средство, жените ще разчитат на по-дълготрайни продукти за оцветяване.

„Нанесете няколко слоя от любимия си цвят и попийте между всяко приложение, след което поставете маската“, съветват Моли Стърн и Рене Лоис.

#5: По-свежа кожа

Лоиз изтъква, че още тази есен е навлязла тенденцията за по-свежа и чиста кожа, с минимално количество грим по нея. Тя ще се пренесе и в 2021, през която ще продължим да ползваме предпазни маски, които причиняват дразнене, пъпки и възпаление.

Гримьорите изтъкват, че редовното тройно почистване на лицето е много важно. Започва се с нежен препарат, който се масажира в кожата, без тя да се изплаква. След това се нанася скраб за лице, с който да падне мъртвата кожа. След което идва ред на детоксикиращата маска, която хидратира и омекотява, подобрявайки тена.

„Оставете и трите продукта да действат пет минути, изплакнете добре с хладка вода и подсушете лицето си... Добавете хидратиращо масло за лице отгоре, с леко натискане на кожата, за да стимулирате притока на кръв и абсорбцията. Правете това един до два пъти седмично“, обяснява още Лоиз.

След толкова старателно почистване, по-добре е да нанесете съвсем малко руж по бузите, малко червило или балсам с лек оттенък, като оставите кожата ви на лицето „да диша“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари