IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преди маските: 5 тенденции в грима, които следвахме през 2020 г.

2 януари 2021 15 00

Стилът „негативно пространство“ завладя не само маникюрите

IStockphoto

Изминалата 2020 година промени изцяло нашите предпочитания за красота. Може да я разделим на две – преди и след пандемията. В началото ѝ ползвахме много повече гримове и се интересувахме от най-новите тенденции, след което ни се наложи да сложим предпазни маски. Така доста от нещата, които използвахме всеки ден, останаха почти непокътнати.

След месеци наред, в които почти не се гримирахме, идват празниците и затова е хубаво да си припомним на какво разчитахме преди идването на коронавируса. Ще извадим червеното червило, пудрата и сенките от несесера, за да седнем пред огледалото и да направим нещо приятно за себе си. Дори и да не ходим никъде, нищо не ни пречи да освежим малко лицето и да си повдигнем настроението.

Ето 5 тенденции в грима, които следвахме преди пандемията:

1. Стъклена кожа

Този ефект, който прилича на нежен блясък по кожата, е любим на гримьорката Кейти Мур. Той може да бъде постигнат много лесно – към пигментния крем за лице или фон дьо тен се добавя малко хайлайтър. Сместа се разбърква и нанася на лицето, което сияе като стъкло.

За да не изглежда кожата твърде мазна, на част от лицето се слага пудра.

2. По-гъсти и рошави вежди

През 2020 г. формата на веждите също се измени като по-тънките отстъпиха мястото си на по-гъстите и разрошени. Много гримьори започнаха да показват в каналите си какво нанасят на веждите си, за да бъдат хем плътни, хем да не развалят естествения им вид.

„Веждите започват да приличат повече на вежди и по-малко на карикатури“, казва пред MarieClaire Етиен Ортега. По думите ѝ, все повече дами използват специални химикалки за вежди, за да ги направят по-красиви.

Друго нещо, което повечето от нас усвоиха като тенденция, е поставянето на гел или „зализването“ им със сапун, което всъщност е стар холивудски трик. Така с помощта на малко гребенче те могат да имат по-прецизен вид.

3. Плаваща очна линия

Вместо традиционните черни очни линии, които много жени обожават, много звезди започнаха да се появяват с такива в по-пъстри цветове, при това поставени много по-високо на клепача.

За перфектната плаваща очна линия, както всички я наричат, тя трябва да е със съвършена четка. Ефектът се постига и с тънък молив.

Нестандартната очна линия, поставена малко под веждите, но и на известно разстояние от свивката на клепача, измести така нареченото „котешко око“.

Въпросната линия може да бъде и под окото, в съчетание с различни сенки.

4. Негативно пространство

Този похват, известен от маникюрите, завладя и грима през 2020 г. Ако се чудите какво точно представлява, бързаме да ви кажем, че това е просто оставянето на една част от клепачите без грим.

Гримът в стил „негативно пространство“ е по-дързък, с по-наситени цветове, като много специалисти показват в Instagram, че продължават да експериментират с формите от сенки.

5. Вампирски устни

Преди да започнем да носим маски, матовите червила в по-тъмен цвят бяха истински хит. Тогава се появи и понятието „вампирски устни“.

Бургундскочервено, тъмнолилаво и най-тъмният оттенък на кафявото бяха най-търсените нюанси в червилата. Разбира се, те отиват повече на дами с по-светла кожа.

Сега, когато всеки спазва социална изолация и не излиза навън без предпазни средства, тези червила са по-рядко използвани в сравнение с обикновените балсами и гланцове със съвсем лек блясък.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари