IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Празничен грим за Нова година: Сълзите на русалката

31 декември 2019 12 30

Купете си два вида сенки

Istockphoto

Готови ли сте за посрещането на Новата година? Ако вече сте си приготвили тоалета, бижутата и имате идея за прическа, е време да помислите за грима. Най-добре е да се доверите на професионалист, за да бъдете неотразима в празничната нощ, но все пак това струва пари. А и в последния момент е трудно да си намерите свободен час. 

Tialoto.bg идва на помощ с една техника, която може да изпробвате у дома и така се гримирате сами за партито. При това много бързо и с малко козметика. Така ще разнообразите еднообразното поставяне на сенки и спирала - с малко блясък, който всяка жена трябва да има по себе си в новогодишната нощ.

Този начин на гримиране е кръстен "сълзите на русалката". Всички знаем колко изразителни очи имат Малката Русалка и други подобни героини, плуващи със своите опашки. Докато преди се опитвахме да копираме визията им по Хелоуин, сега може да използваме част от техния приказен грим. 

Техниката се нарича така, защото се поставят сенки на слъзните канали, които обикновено остават небоядисани. Надолу продължаваме с друг, основен нюанс. Акцентът - блясъкът, трябва да остане в ъгълчетата на очите. 

Как да си направите празничен грим тип "сълзите на русалката"?

Трябват ви два вида сенки 

Преди да започнете да се гримирате стъпка по стъпка, е важно да подберете сенките, които ще поставите в ъгълчетата и по клепачите. 

Цветът на слъзния канал трябва да е по-изразителен и да пасва на тена и дрехите, които ще облечете. Най-често гримьoрите слагат златисто, светлорозово или светлосиво/брукатеносиво в началото. 

Хубав апликатор

Най-добре си купете нови апликатори - един по-остър и един по-дебел. За поставянето на сенките върху слъзния канал ви е необходима по-малката, за да може по-финно да нанесете цвета и не изцапате отстрани. 

След като поставите по-блестящите сенки по ъгълчетата и част от сгъвката на клепача, продължавате с основния цвят и по-големия апликатор. Трябва да получите нещо като омбре преливане между двата вида сенки (както е на снимките). 

За частта под веждите може да сложите по-светли сенки от основния цвят или неутрални. Накрая завършете с поставянето на спирала. 

Иначе, за да сте по-естествени, не слагайте твърде много фон дьo тен или пудра. Достатъчно е да скриете несъвършенствата с коректор. Нанесете и малко от любимия си руж на скулите на бузите, но не прекалявайте. Все пак, ако обичате да носите очна линия, може да си сложите шърху сенките.

Пробвайте, надяваме се, че сме ви били полезни с нашите съвети.

Тенденции 2019 – красотата през годината

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари