IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се гримирате според цвета на очите

28 август 2019 09 00

Никакво зелено при сините

Istockphoto

Всяка жена, която се грижи за външния си вид, иска да изглежда перфектно. Гримовете са средството, с което тя може да прикрие някои недостатъци по лицето и подчертае онова, което харесва. 

Много жени съчетават грима с цвета на очите си. Казват, че на зелените и кафявите отиват повече нюанси, докато не всичко върви на сините или сивите. 

Ако искате очите ви да изпъкнат и не изглеждате твърде смешно, трябва да подберете много добре гримовете, които ще използвате. Понякога грешно избраният цвят или поставянето на черен молив могат да променят тяхното излъчване. 

Ето как да се гримирате според цвета на очите: 

Сини

Гримът за тях не бива да е натрапчив. Ако сте със сини очи, забравете за прекалено искрящи или тъмни цветове. За сметка на това може да използвате нежно розово, сребърно, златисто или сенки с перлени отблясъци. Може да замените черната спирала с кафява. Основното правило, което да следвате е да не поставяте никакви зелени нюанси. 

На сините очи отиват по-ярки червила. Оцветете устните с оранжево или червено. 

make up blue eyes pixabay

Зелени

Можете да ги подчертаете с гримове от цветове, които са близки до тях. Кафевите сенки отиват на зелените очи, като ще ви отива и черно в ъгъла на клепача или така наречения опушен грим. Ако сте с по-цветни дрехи, подчертайте очите си с виолетово или светлолилаво. За по-драматичен поглед използвайте медено-златисти оттенъци с бордо. 

За устните може да изберете кафеникаво, червено или червило в оранжева гама. Достатъчно е да имате някакъв червеникав акцент (сенки, руж, червило), за да изглеждате страхотно. Не бива да ползвате сини или сиви отенъци. 

Кафяви

Тези жени нямат кой знае какви затруднения при подбора на правилните гримове. На тях им отива всичко. Тъй като в последно време е модерно да се придържаме към естествените визии, най-подходящи са най-различните отенъци на кафяво - лешник, карамел, шоколад и други. Сивото в комбинация с черно също подхожда на очите с този цвят. Зеленото, розовото и светлосиньото също са добър вариант за по-нежен и лек грим. 

За да подчертаете очите, може да ползвате черен или кафяв молив. Червеното червило тук също е подходящо. 

make up eye pixabay

Черни  

Те се срещат изключително рядко или по-скоро така изглеждат тъмнокафявите ириси. Все пак, има и много цветни лещи, които могат да бъдат в този цвят и правят погледа по-привлекателен. Освен това на тях отиват повечето сенки. Златисто, сребристо, тъмнокафявото и тъмносиньото, са цветовете, които може да ползвате най-често през есента и зимата. През лятото обаче изберете светлосиньо или сиво. Черната спирала и молив пасват идеално на очите, докато за устните се придържайте към по-натуралните цветове. 

make up pixabay

Снимки: Pixabay

Сиви 

Подобно на жените с кафяви очи, тези също нямат проблем с избора на гримове. Най-подходящ за тях е опушеният грим със светлосиво и синьo. Устните тук не бива да привличат прекалено внимание, затова най-подходящи са червилата с натурални цветове. Същото важи и за ружа, който ще използвате. 

Пъстри

Те могат да изглеждат различно според светлината. Светлокафявите цветове са подходящи за деня, докато по-тъмният грим ще отива с падането на нощта. Използвайте златисто за някой специален повод, а за устните може да поставите каквото и да е, всичко ще отива. 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари