IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кърпички за премахване на грим – правилно ли ги ползвате?

8 март 2020 18 00

Добре е да миете лицето си след употребата им

IStockphoto

Всяка жена иска да има перфектен грим, а в края на деня, когато се прибере, да го премахне възможно най-лесно. Има какви ли не продукти за целта – лосиони, тоници, памучни тампони... Но понякога дори и след употребата им, на другия ден под очите остават черни остатъци, които могат да състарят кожата.

Мокрите кърпички за почистване на грим са друго средство, което доста дами използват. Въпреки схващането, че те съдържат твърде много алкохол, който изсушава кожата, те са много по-компактни и премахват замърсяванията по-бързо. При това цената им е доста примамлива.

В кои случаи кърпичките за грим са най-подходящи?

Според дерматолози, цитирани от „Wellnessbin“, те вършат най-добра работа на жените, които са с лек или среден като количество грим по лицето. Ако по него има фон дьо тен, пудра, хайлайтър, поне два вида сенки, очна линия и спирала, то не бива да се употребяват, защото има риск по кожата да останат замърсявания.

Повечето марки предлагат кърпички, които са напоени със специални хидратиращи разтвори, които не причиняват изсушаване. Те са богати и на подхранващи съставки, но за да сте сигурни, че сте почистили добре кожата, трябва да използвате повече от една.

мокра кърпа,

IStockphoto

Може ли да ползвате обикновени мокри кърпички за премахване на грим?

Има голяма разлика между антибактериалните и кърпичките за отстраняване на грим, например. Ако понякога бързате да си легнете и вземете обикновена кърпичка, рискувате да раздразните кожата на лицето. При това алкохолът в нея ще намали влажността в клетките и може да предизвика зачервяване и парене. Затова дерматолозите препоръчват използването само на кърпи, създадени специално за почистване на грим. Техните съставки не нарушават кожната бариера и се грижат за регенерацията на кожата на лицето.

Кои са най-често срещаните грешки при ползването на кърпичките за грим?

Първата е, че някои жени ги пестят и никога не ползват достатъчното количество. Една не е достатъчна да отстрани всичко, което имате по лицето си. Ако триете с нея, само вкарвате мръсотията в порите и „размазвате“ всичко навсякъде. Ползвайте още няколко докато се уверите, че сте изтрили хубаво грима си.

Друга грешка, която жените допускат премахвайки грима си, е че пропускат да минат с кърпичката участъците, които са много близо до косата. Там може да остане грим, който да запуши порите, да причини образуването на пъпки и да ускори процеса на стареене. Същото може да се случи и ако не миете лицето си след употребата на кърпички.

гримове IStock

IStockphoto

Как да използвате правилно кърпички за лице?

Може би си мислите че знаете всичко за използването на мокрите кърпички за грим, но не е така. Всяка разновидност има своите особености. Ето защо когато си купувате нови, четете внимателно етикета и търсете такива, подходящи за вашия тип кожа.

За да има по-голям ефект от използването на кърпичките, не мажете безцелно във всички посоки. Правилният ред е да започнете първо с очите, особено ако имате сенки, като движите почистващата кърпичка от клепачите към веждите или околоочния контур. След това преминете към скулите, като отново следвате линията от вътре навън.

Ако сте ползвали една кърпичка за едното око, сменете я с нова за другото. Също така за скулите и брадичката вземете нови, за да не разнасяте само грима от едно място на друго.

Не натискайте твърде много, когато триете грима с кърпичката, за да не раздразните кожата.

Винаги след почистване с кърпите, мийте лицето си и нанасяйте хидратиращ крем.

Когато сте готови, се погледнете в огледалото. Не всички кърпички почистват грима в дълбочина, затова може да продължите с лосион или тоник. Неговите съставки обаче трябва да се комбинират с тези на кърпите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари