IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 грешки при гримиране, които да не повтаряте

27 февруари 2020 12 30

Ето какво да промените, за да изглеждате по-добре

Pixabay

Дори и да имате някакъв опит в гримирането, никога не може да знаете дали ще се справите с нанасянето на спиралата, която току-що сте си купили. Ако следите популярните влогъри, може би сте наясно с най-новите техники и трикове, но едва ли може да кажете, че правите всичко безупречно. Понякога се случва да сложите твърде много грим, който да се разтечемалко по-късно или да предизвика дразнене или сърбеж.

Всяка една жена поне един път дневно има сухи устни вследствие на използване на твърде много червило или размазана спирала около очите.

Ето най-често срещаните грешки при гримиране, които е по-добре да не повтаряте:

Отпечатъци от очила по носа

Много жени носят диоптрични очила, а и тази зима е сравнително топла, което изисква поставянето и на слънчеви в определени части от деня. Когато те стоят твърде много на носа, гумичките им оставят „червени“ отпечатъци, които не са чак толкова забележими, но все пак дразнят окото.

Най-често тези кръгчета се появяват, когато притиснете твърде много очилата към кожата на носа или ползвате повече продукти за прикриване на несъвършенствата по лицето, отколкото е необходимо. Например първо поставяте фон дьо тен, после солидно количество пудра отгоре. Те полепват по гумичките на очилата и така на носа остават досадните отпечатъци.

За да предотвратите образуването на червените кръгове, след гримиране не поставяйте веднага очилата си, а изчакайте 5 мин. Също така, ако се потите и лицето ви се омазнява, ги сваляйте и нанасяйте по малко пудра от двете страни на носа.

грим Istock

IStockphoto

Сухи устни с петна от червило

Обикновено жените обичат да си сложат от любимото червило сутрин. Повечето са доста издръжливи и дори след ядене остават по устните, но все пак, след известно време, нюансът пада. Остават нещо като малки „цветни петна“, които се получават заради изсушаването на част от нежната кожа на устните. Понякога дори кафето ги оцветява неприятно.

Ако ползвате матово или друго червило, което изсушава устните, го нанасяйте най-много 1 път на ден. Иначе, ако искате да повторите, може да сложите първо хидратиращ балсам, който да им придаде някаква влажност, след което червилото. Или просто потърсете такива, които са по-мазни и богати на натурални средства, които подхранват и омекотяват устните.

IStock

IStockphoto

Липса на основа за сенки

Може да сте си взели специална пигментна пудра или имате разнообразие от сенки, но ако не поставяте основа, те бързо ще падат. Ако не сте почитатели на използването на твърде много гримове, нищо чудно да искате да си спестите основата, но тя е много важна. Чрез нея ще постигнете по-голяма яркост на цвета и ще предотвратите събирането на сенките по гънките на клепача.

Поставяне на коректор под очите преди сенките

Много жени искат да прикрият тъмните кръгове под очите рано сутрин. Основното, с което грешат всеки ден, е че слагат твърде много коректор, а понякога и доста пудра отгоре, а след това нанасят сенките. По този начин видът на лицето не само, че изглежда по-уморен, но и част от частиците на сенките попадат по околоочния контур и се налага да почистите с памучен тампон.

Първо поставяйте основа, след това сенки. Ако има паднали прашинки по кожата, ги премахнете, след което прикрийте несъвършенствата под очите.

гримове IStock

IStockphoto

Люспене на кожата в някои участъци

Има много продукти, които могат да причинят изсушаване, напукване и люспене на участъци от кожата на лицето. Най-често по носа и скулите се забелязват парченца мъртва кожа.

За да не се налага да премахвате сухата кожа или да се чудите как да я прикриете след като се гримирате, я ексфолирайте преди това. По този начин ще насърчите растежа на нови клетки и ще предотвратите образуването на пъпки.

Неподходящ фон дьо тен

За да не стряскате хората в метрото и да не се чудите защо ви гледат странно, спрете да ползвате по-тъмен фон дьо тен или пудра за кожата на лицето. Понякога се случва така, че цветът му се различава значително от този на кожата на шията.

Старайте се да се гримирате с продукт, който подхожда на тена на лицето ви. Също така ружът, който поставяте по скулите си, не трябва да е прекалено тъмен и контрастиращ на фон дьо тена.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари