IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 причини да не се отказвате от ритуала на сутрешния грим

2 февруари 2020 18 00

Гримът ще ви промени не по-лошо от пластичен хирург

Снимка: Istockphoto

Отношението към грима варира в зависимост от модата. Черни сенки, червени устни или естествен руж – в повечето случаи зависи от трендовете, които ни налагат производителите на козметика. Гримьорът на марката Lancome Лиза Елдридж дава 5 причини да станем по-смели при избора на продукти за грим.

Ако нямате личен гримьор, е малко вероятно всяка сутрин да отделяте половин час пред огледалото. Можете да се ориентирате сред блоговете на специалистите – те говорят не само за тенденциите и иновациите, но и за трикове, които ще ви помогнат да се гримирате бързо и с минимални разходи.

Защо е важно да не се отказвате от сутрешния ритуал за красота?

1. Яркият грим вече не се счита за вулгарен

Много момичета са запленени от стереотипи – те казват, че червено червило или блестящи сенки са предизвикателни. Понякога подобно убеждение е резултат от пуританско възпитание.

„Имало е периоди, в които жените са били критикувани за твърде ярък грим. Днес не е така, казва Лиза Елдридж. – Интернет превърна в нещо нормално и най-ексцентричните образи. Не се изненадваме дори от мъже с червило на устните. Това виждаме всеки ден в Instagram. Сега яркият грим не шокира никого“.

2. Гримът ще ви промени не по-лошо от пластичен хирург

През 2007 г. Лиза Елдридж е поканена да стане гримьорка за британския телевизионен проект „10 години по-млада“.

„Имахме един вид конкуренция с пластичните хирурзи, спомня си Лиза. – Идеята беше да разбера кой може да направи повече магия в трансформацията на жените – той със скалпела си или аз с набор от четки и съвети за красота. И в крайна сметка участниците, с които работех, получиха повече – те останаха естествени и придобиха умения, които могат да използват в бъдеще самостоятелно“.

Зрителите научиха, че противно на общоприетото схващане, че гримът състарява, той помага да се направи лицето по-младо и свежо.

3. Правилният избор не е толкова труден

Много често жените се страхуват, че няма да могат да изберат декоративна козметика с подходящ нюанс. Дали сливовото червило ще направи устните ми твърде тънки? Но Лиза Елдридж смята, че не е нужно да се занимавате с излишни правила.

„При грима трябва да се доверявате на емоциите и особено когато става въпрос за избора на червило. В крайна сметка именно те привличат вниманието на първо място. Обяснявам на жените, които ме питат как да изберат сенки, че трябва да се съсредоточат върху собствените си чувства и настроение. Винаги има причина един цвят да ви привлича повече от друг. Приложете го и оценете ефекта.

4. Грешките са лесни за отстраняване

„Никой няма да ви следи под лупа дали в очната ви линия има неравности. Предимството е, че винаги може да бъде изтрита или поправена. Помислете за резултата, а не за перфектното изпълнение. И не следвайте правилата, много от които са остарели. Техниката за нанасяне на грим непрекъснато се развива. Например, по-рано се смяташе, че тъмното червило не е подходящо за жени с тънки устни. Но сега е обичайно да се прилага с потупващи движения за ефект на „целунатите устни“. И тази техника променя всичко“, споделя Лиза.

5. Гримът е причина да отделите няколко минути за себе си

Лиза Елдридж смята, че гримът е вълшебен ритуал за всяка жена, както и връзка между поколенията. Всяка жена си спомня червилото, което баба ѝ е използвала, или техниката, която е споделила майка ѝ. Това е и момент да останеш насаме със себе си, време, в което можете да се поглезите и да се отпуснете. И при сегашния темп на живот е толкова важно да си давате няколко минути на ден.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари