IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически 2023: Какво е „луксозна брюнетка“ и кои звезди се спряха на нея

2 януари 2023 13 30

Ниска поддръжка за всеки, който няма време

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако вярвате на общите приказки, блондинките знаят как да се забавляват. Но за да постигнем този рус цвят на косата, си е голям ангажимент, който след това изисква и допълнителна грижа. Така че след месеци на пораснали корени и по-здрава, по-мека коса, много дами, които често са залагали на русия цвят преди пандемията, не бързаха да се върнат към него.

Превъртаме напред повече от година по-късно и по-тъмният, жив външен вид все още е на мода, но сега вече има официално име – „Луксозна брюнетка“.

„Този цвят е лъскав, топъл, блести на светлината и изглежда естествено“, казва стилистката Сара Клайн пред InStyle. Според нея, това, което кара стилът да изглежда луксозен и скъп, е богатството на тоновете и блясъкът. Тук може да помислите за кафявата кестенява основа на Хейли Бийбър с меденоруси краища. Моделът е пример за бивша блондинка, която от началото на пандемията разчита само и единствено на естествения си цвят.

Хейли Бийбър

Снимка: Getty Images

Фризьорката Касандра Каединг казва, че след началото на пандемията клиентите ѝ е трябвало да се откажат от редовното боядисване на косата. По този начин естествените им нюанси са започнали да избиват, а заедно с тях косата им е станала много по-здрава и мека. Каединг смята, че това е основната причина Хейли вече да не боядисва цялата си коса.

Въпреки че стилът „Луксозна брюнетка“ може да звучи като нещо, което не всеки може да си позволи, по ирония на съдбата е лесна за поддръжка прическа. Тя е изключително подходяща за времето, в което живеем, когато нищо не е напълно сигурно, включително и работното време на салоните за красота.

„Мисля, че след пандемията индустрията за красота доста се промени и все повече хора се завръщат към естествения си външен вид, който изисква по-малко поддръжка“, казва Клайн. Каединг допълва, че добавянето на блясък ще подобри цвета на косата и ще засили повече контраста между нея, очите и кожата ви.

Ето и няколко знаменитости, които са изпробвали стила „Луксозна брюнетка“

Хейли Бийбър

На пръв поглед вероятно не изглежда така сякаш косата на Хейли е по-тъмна. Но в действителност моделът постепенно се превръща в естествена брюнетка по време на пандемията, смесвайки цвета с топли руси отблясъци, които започват от средата на кичура.

София Ричи

София Ричи е още една знаменитост, която наскоро се завърна към естествения си цвят на косата.

Сиара

По време на пандемията Сиара изпробва различни вариации на стила. Тук масленокафявите краища на певицата добавят още повече топлина към кафявия цвят.

Зоуи Дойч

След като временно беше руса, след това червенокоса, Зоуи Дойч отново стана брюнетка. Докато нейният цвят е в по-тъмния спектър на „Луксозна брюнетка“, медните нюанси придават измерение и дълбочина на прическата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари