IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически 2022: Как да направим къдрици на русалка?

24 януари 2022 10 30

Следвайте тези четири стъпки

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Къдриците на русалка са съвременната версия на ретро прическите от 2000 година. И като всички неща, които се завръщат от миналото, тази тенденция ще бъде популярна през следващите няколко месеца.

Но какво прави къдриците на русалка толкова специални? Е, освен носталгията по отминалите тийнейджърски години, прическата предизвика интереса на хората, защото не се изисква използването на традиционна маша. Пресъздаването на стила изисква тройна маша, която бързо ще създаде желаните къдрици.

Може би вече сте виждали инструмента в социалната мрежа TikTok, тъй като той стана доста популярен през последните месеци и сега може да намерите близо девет милиона клипчета, когато потърсите с хаштаг #mermaidwaves. Хубавото на прическата е, че може да се направи на всички дължини на косата и да се персонализира според вашите предпочитания – независимо дали харесвате стегнат вид или нещо по-раздвижено.

Който и стил да ви харесва, трябва първо да се научите как да създавате къдрици тип русалка. А процесът е много по-лесен, отколкото си мислите, и се състои само от четири стъпки.

Как да постигнете къдрици тип русалка

1. Изберете маша

Първата стъпка, която трябва да направите, е да изберете маша в зависимост от дължината на косата и вида на къдриците, които искате да постигнете. Най-добрият избор е тройна маша, която ще ви позволи бързо да накъдрите косата си и да се сдобиете с желания резултат. Помнете, че не е нужно да използвате и трите отделения за накъдряне, като може да поставите кичур само в едното от тях. По този начин имате възможност да направите къдрици само на няколко места и да добавите раздвижване и разнообразие в косата.

2. Подгответе косата

Накъдрянето на косата с маша работи най-добре, когато кичурите са чисти и сухи. След като измиете косата си, нанесете обилно от любимия си топлинен протектор върху цялата ѝ площ и след това изчакайте да изсъхне напълно. Според фризьори, ако косата не е напълно изсъхнала, къдриците няма да се задържат във формата на русалка.

Един от най-големите трикове, които стилистите предлагат на клиентите си, е да направят къдрици, когато косата им започва да се омазнява. По този начин ще спестите още един ден от миене, тъй като прекаленото къпане може да изтощи косъма и да го увреди. Преди да използвате машата обаче се уверете, че сте нанесли достатъчно слой спрей за защита от топлинно увреждане.

3. Създайте вашия стил

Сега е време за забавната част. Фризьорката Катлийн Райли казва, че най-лесният начин да използвате машата е да разделите косата преди да приложите топлинен спрей за защита. След това вземете по един кичур и го затегнете около пръчката. Не забравяйте, че колкото по-накъдрена искате да ви бъде косата, толкова по-дълго трябва да държите кичура омотан около машата. Също така, колкото по-малки кичури използвате за накъдряне, толкова по-раздвижена и стегната ще бъде прическата ви.

За хората с къса коса, вземете малки кичури и ги задръжте върху машата за по-малко време, за да получите лека къдрица на русалка, за разлика от по-стегнато извиване.

Райли споделя, че използването на тройна маша ѝ харесва повече, защото имате възможност да навивате повече участъци от косата наведнъж. „Секциите за накъдряне може да бъдат по-големи, което е едно от страхотните неща на този инструмент, защото е лесно да се направи къдрава прическа за кратко време“, казва тя пред InStyle.

За да изглежда стилът по-модерен, Райли препоръчва да започнете накъдрянето от косата около очите. Ако забележите, че косата ви започва да изглежда твърде къдрава, може да разбиете къдриците с пръсти и текстуриращ спрей.

Ако искате къдрав стил, който не е толкова равномерен, фризьорите препоръчват да редувате къдриците си. „Променяйте леко количеството кичури, както и ъгъла, под който държите машата“, съветва Уилис. Тя казва, че понякога редува между задържане на машата хоризонтално и накланяне нагоре-надолу. Фризьорката също така препоръчва да оставите краищата по-изправени, вместо да ги накъдряте.

4. Задържане на ефекта

Този тип маши са страхотни, защото къдриците остават на мястото си, без да изискват използването на много други продукти. Въпреки това Райли препоръчва да напръскате всеки кичур с лак за коса, след като сте приключили с накъдрянето.

Още един съвет за издръжливост? Не докосвайте косата докато е още топла. След като извадите къдриците от машата, оставете ги да изстинат сами. Не разресвайте с четка или пръсти докато не бъде направена всяка една част, която искате да накъдрите. По този начин ще позволите на косата да се охлади и да стегне.

След като къдриците са готови, може да добавите малко серум или масло за коса, за да намалите допълнителното накъдряне и да увеличите блясъка. Може също така да разресвате косата с гребен с широки зъби за по-небрежен вид.

И накрая, за да поддържате къдриците през нощта, фризьорите препоръчват да спите върху възглавница с копринена или сатенена калъфка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари