IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модел на 6: Принцеса Диор и нейните буйни къдрици

13 август 2020 18 00

Момиченцето върви по стъпките на своята майка – Кейша Омилана

Pexels

Тя е дъщеря на една от най-известните принцеси в света – Кейша Омилана. Притежавайки чара и къдриците на своята майка, малката Изабела позира умело пред фотообектива. Още преди да навърши 6 години, детето започва първите си изяви като модел. Викат я за различни ревюта на детски дрехи, фотосесии, както и реклами за списания и телевизионния ефир. 

Коя е принцеса Диор? 

Пълното ѝ име е Адидиора „Диор“ Изабела Никол Омилана, но близките ѝ я наричат Диор или Изабела. Прякорът ѝ не е случаен – един от най-големите ѝ ангажименти е за едноименната модна къща. 

Момиченцето е най-малкото дете на принцеса Кейша и принц Кунле Омилана от Нигерия. Когато неговата майка се запознава с баща ѝ, тя е модел. Двамата излизат няколко години, през които тя дори не разбира, че той има знатен произход. Едва когато той я запознава с родителите си, става ясно, че е със сериозни намерения и иска да я направи принцеса. 

Адидиора има по-голям брат – Адиеран „Диран“ Омилана, който е на 13 години. Тя се ражда в Ню Йорк през 2013 г. Когато е едва на 9 месеца, семейството ѝ се мести да живее в Дубай, където прекарва една година. После отива в Кипър и не след дълго заминава за Лондон, където се намира и в момента. 

По стъпките на мама

Тъй като нейната майка не спира да работи и след като става част от нигерийското кралско семейство, момиченцето често ходи с нея на различни събития и фотосесии, като постепенно се запалва по професията ѝ. 

Преди да получи първото предложение за снимки, малката Диор се снима за проекта на принцеса Кейша, наречен „А Crown of curles“. Той се ражда от „горчивия“ опит на модела да си намери работа със своята гъста и обемна коса. Много пъти тя чува от своя агент, че са я харесали като излъчване и фигура, но заради прическата няма да я вземат, защото търсят нещо по-различно. По-късно нейната слава настъпва, когато я избират за популярна марка шампоани. Така тя създава фирма, която предлага курсове на деца и родители от смесена раса, които имат проблем с оформянето на своите заплитащи се коси. 

Подобно на майка си, момиченцето има „непокорни“ къдрици и симпатична усмивка, които се харесват на фотографите. Така тя тръгва по нейните стъпки, като на моменти има много повече ангажименти. 

През септември 2019 г. детето е поканено да участва в детската Седмица на модата в Лондон. Тогава то открива и закрива шоуто, дефилирайки с модели на две различни марки. 

„Зад всяко блестящо, красиво, смело и дръзко момиченце... стои силна, чувствителна, нахална, специална и ефектна майка...“, коментира принцеса Кейша, показвайки снимки от фотосесия на своето момиченце. По думите ѝ, Адидиора вече е голяма, иска да бъде по-самостоятелна и да взима решенията си сама, като понякога се сърди изключително много, когато някой я поучава. Но дълбоко в себе си, тя си остава онова малко момиченце, което има нужда от майчината подкрепа и затова тя винаги е до нея. 

Vogue иска двете принцеси на корицата си 

Принцеса Кейша споделя развълнувано в своя профил, че винаги си е мечтала да се снима професионално със своето дете, но никога не е очаквала, че агентът му ще й се обади, за да я попита дали би желала да се присъедини към него. Така снимките на двете отиват за корицата на Wakanda VOGUE, като за тях майка и дъщеря носят сходни тоалети. 

„Мамо, най-любимият ми момент от фотосесиите е този, в който най-сетне получих шанса да се снимам с теб. Бяхме толкова сладки, държахме се за ръце, а косите и на двете ни бяха големи и къдрави“, разказва малкият модел, попитан от принцесата какво харесва най-много, когато стои зад обектива. 

По-късно двете принцеси се снимат за списание Mocha, малко след като момичето става част от известна агенция за малки модели. 

Без снимки заради коронавируса 

Едно от големите модни ревюта за деца, за което принцеса Диор получава покана, бива отменено заради разпространението на коронавируса. Така детето остава разочаровано, че няма да се качи на подиума през септември. 

„Бях тъжна да чуя, че шоуто „не може да продължи“, но съм убедена, че всички можем да се съгласим, че безопасността винаги трябва да бъде на първо място“, коментира нигерийската принцеса. Тя сподели в своя Instagram клип от миналогодишното участие на своето момиченце, като изрази надежда, че скоро модната индустрия ще се съживи. Докато чакат това, Кейша и дъщеря ѝ се радват на щастливите моменти заедно и си правят домашни снимки със своите оригинални прически, които сменят през няколко дни. 

Виждайки как момичето расте пред очите ѝ, принцеса Кейша осъзнава, че е предопределила нейния избор, но тя и съпругът ѝ смятат да го оставят само да реши дали да продължи да се занимава с моделството като порасне или да тръгне по съвсем различен път. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари