IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брижит Макрон – от забранена любов в училище до първа дама на Франция

31 юли 2020 18 00

Тя е с 24 години по-голяма от мъжа си Еманюел

БГНЕС

Тя е една обикновена учителка по френска литература, която губи работата си заради забежка. Съученик на нейната дъщеря, който е в театралния ѝ кръжок, признава, че е влюбен в нея. Първоначално тя не откликва на копнежите му, все пак е омъжена жена и може да му бъде майка, но няколко месеца по-късно двамата започват да се виждат тайно. Предполага се, че когато той бил на 16, написал еротичен роман за тяхната забранена любов. Тяхна целувка от онова време става публично достояние след като той се кандидатира за президент на САЩ. 

Книгата „Брижит Макрон – интимно“, излязла от печат в началото на 2019 г., все още една от най-търсените във Франция. В нея се разказва за пътя на една жена от училището, в което работи до Елисейския дворец, където живее в любов и разбирателство със своя мъж. 

Коя е Брижит Макрон? 

Тя е най-малкото от шестте деца на Жан и Симона Троньо. Родена е на 13 април 1953 г. в Амиен. Семейството ѝ е заможно – има мрежа от сладкарски магазини, като нейният баща е известен производител на шоколадови изделия. Той наследил занаята от родителите си, които притежават автентичната рецепта за амиенски макарон, както и няколко други специалитета. 

Като тийнейджърка, Брижит Тронье, както е моминското ѝ име, е била част от отбора по фигурно пързаляне към родния ѝ град. Вместо да стане сладкарка като своите роднини, тя мечтае за учителската професия. 

След като получава сертификат CAPES в областта на хуманитарните науки и магистърска степен по литература, Брижит започва да преподава в Париж. После си намира работа в протестантско училище в Страсбург. През 1991 г. тя се връща в Амиен и започва работа като преподавател по френски и латински език в лицея „La Providence“, в който среща най-голямата си любов. 

Много хора не знаят, че преди да тръгне да гради кариера на учител, настоящата първа дама на Франция е работила като секретар в Търговската камара на Нор-Па-дьо Кале. Там тя изкарала две години, след което напуснала, защото трябвало да се премести със семейството си в Страсбург.  

Брижит Макрон

БГНЕС

Има един неуспешен брак зад гърба си 

Брижит е на 20 години, когато се омъжва за банкера Андре Луи Озиер (22 юни 1974 г.). В началото на 1980-те години тя вече е горда майка на три деца – Себастиан (род. 1975), Лоранс (род. 1977) и Тифен (род. 1984). Синът ѝ става инженер, а дъщерите - кардиолог и адвокат. Понастоящем те я даряват със седем внука. 

Бракът на учителката приключва през 2006 г., когато тя подава молба за развод, за да сключи нов една година по-късно. 

Забранена любов в класната стая 

Брижит преподава в йезуитски лицей, където се запознава с бъдещия си съпруг – настоящият президент на Франция Еманюел Макрон. Най-интересното е, че тогава той е 15-годишен ученик, на възрастта на дъщеря ѝ Лоранс. Освен в часовете по литература, младежът копнее по нея в театралния кръжок, който тя води. Двамата стават по-близки през 1994 г., но любовта им е невъзможна – тя е с 24 години по-голяма от него и може да му бъде по-скоро майка, отколкото любима. 

„Единственият проблем е, че той е по-млад от мен“, казва тя по-късно, връщайки се назад във времето, когато искали да ги разделят. 

Според сценаристката Ан Фулда, написала книга за президента на Франция, родителите на Еманюел смятали, че той е влюбен в дъщерята на неговата учителка. После с ужас разбрали истината, а тогава Брижит още била омъжена жена с три деца. За да откъснат сина си от неговата първа връзка, те напускат Амиен и го записват да учи в лицей в Париж. 

Брижит се опитва да спре родителите, като се среща с тях, за да поговорят. Тя е готова да загуби работата си, но не се отказва от момчето. 

„Поне го оставете намира докато стане пълнолетен. Как не разбирате? Заради вас той никога няма да може да има деца, да има семейство“, ѝ казва тогава майката. Тя си тръгва като ѝ заявява, че не може да ѝ обещае нищо. 

На сбогуване със своята по-възрастна любима, Еманюел се зарича: 

„Ще те намеря и ще се оженя за теб“. 

След като поддържа връзка с Брижит, макар и от разстояние, Макрон се връща при нея и ѝ предлага брак. Междувременно тя вече не преподава в неговото училище след като разкриват, че е била с него. Следва сватба през 2007 г. – той е едва на 29, а тя тъкмо е навършила 54. 

„Трябваше да се боря, за да живея личния си и професионалния си живот, както бих искал“, споделя Еманюел Макрон за своята голяма любов. Той няма потомство от Брижит, но с радост общува с нейните деца и внуци. 

Брижит винаги е била голяма опора на мъжа си 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?? #brigittemacron #emmanuelmacron #lesmacron #macron #couplepresidentiel

Публикация, споделена от Brigitte et Emmanuel Macron (@lesmacron) на

След като става г-жа Макрон, Брижит започва един съвсем различен живот. Тя споделя, че веднага щом разбират за по-младия ѝ съпруг, много нейни приятели спират да комуникират с нея. Неговото семейство също се държи доста резервирано. 

„Аз живея живот, на който мнозина гледат с неодобрение. И така вече 15 години. Но двамата знаехме точно какво искаме. Нищо от това не се случи от само себе си“, разказва тя. 

Получил солидно образование, Макрон работи като финансов инспектор към министерството на икономиката на Франция, а по-късно заема важно място в „Rothschild & Cie Banque“. Той отговаря за мащабни инвестиционни проекти, като през цялото време Брижит го насърчава да върви смело напред в своята кариера. 

През 2012 г. Еманюел е назначен за икономически съветник в Елисейския дворец, а две години по-късно става и министър на икономиката.

Влиза в политиката по-рано от Еманюел Макрон 

Брижит Макрон

БГНЕС

Тя играе активна роля в предизборната кампания на мъжа си, който я смята за „един от малкото, на когото може да се довери“. Тя е с него на митинги и официални срещи, помага му за речите и дори му глади костюмите, а нейните деца толкова го харесват, че всички гласуват за него.  

Когато я питат защо половинката ѝ трябва да спечели президентските избори, тя отговаря: „Представете си само как ще изглеждам след пет години“.

На 15 май 2017 г. Брижит Макрон става първа дама на Франция. Малцина обаче знаят, че тя влиза в политиката доста преди Еманюел, макар и с второстепенна роля – още по време на първия ѝ брак, когато живее край Страсбург и подготвя кампании на местния политически елит. 

Първа дама – недооценена от французите 

Брижит Макрон,

БГНЕС

В книгата „Еманюел Макрон – перфектен млад човек“, Брижит разказва повече подробности за връзката си с Еманюел. Тя не желае да я наричат първа дама. 

Помагайки му активно в работата вече няколко години, жената до президента бързо си спечелва симпатиите на част от французите. Така от скандалните снимки, появили се в интернет, на които тя целува президента като тийнейджър, много хора започват да оценяват онова, което тя прави за страната. Но може би недостатъчно, защото когато президентът настоява да ѝ дадат статута „първа дама“, гражданите правят онлайн петиция против тази идея. 

„Както всички преди мен ще поема обществената си роля, но френският народ ще знае с какви средства разполагам. Ще описвам всичките си срещи и ангажименти на президентския сайт, за да може френският народ да знае какво точно правя“, коментира тя. 

„Барби в менопауза“ 

Много модни експерти определят стила на Брижит Макрон като „Барби в менопауза“. Тя е като кукла, перфектното френско гадже – руса, фина, със стегната талия, просто годинките са ѝ в повече. Но външният ѝ вид показва, че тя е изключително поддържана. 

Като учителка тя обичала да носи риза и сако, които съчетавала с пола или панталон. На врата си винаги връзвала малко шалче. Въпреки че френските медии я определят с „Госпожа Аз съм като другите“, визията ѝ се отличава доста от жените на нейната възраст. 

Брижит Макрон

БГНЕС

През 2015 г. Брижит се среща с Делфин Арно, директор на Louis Vuitton, който ѝ дава ценни съвети как да се облича като първа дама, за да печели симпатиите на критиците. 

Стояща гордо до мъжа си, Брижит вече е с модерни блейзъри, по-къси поли, кожени панталони, сака и тънки токчета. 

В гардероба на г-жа Макрон има тоалети още на Balmain, Courrèges, Аlexandre Vauthier и други. Там, наред с по-официалните костюми за специални събития, тя държи рокли с цип и любимите ѝ цветни сака. 

„Ние закусваме двамата – аз с бръчките, той със свежестта си, но е така...“, казва с усмивка французойката, която е категорична, че ако не бе избрала своя ученик, може би щеше да пропусне истинския живот. 


 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 3 години )
Не знаех,че Макрон се е кандидатирал за президент на САЩ??????Ваня Гъркова....сигурна ли си?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар