IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетни прически – кой аксесоар за коса от 90-те отново е актуален?

20 февруари 2022 16 30

Ще го откриете в стария си гардероб

IStockphoto

IStockphoto

Търсите ли идеи за нови прически за пролетта? С настъпването на новия сезон всеки иска промяна. Освен с подстригване и боядисване, може да разнообразите вашето излъчване, като просто добавите някой аксесоар към косата си.

След старта на Нюйоркската седмица на модата в средата на февруари, освен по-сложните фризури, забелязахме и това, че някои популярни аксесоари от 90-те отново се използват от много фризьори. Според тях, тенденцията за пролет/лято 2022 е по гривите на жените да има шалове, панделки и от онези шноли с велурен плат, които обожавахме в училище.

Зад кулисите на женския бранд Ulla Johnson, Боб Ресин разкрива пред TZR, че той и екипът му заложили на по-ниски опашки и небрежно вързани коси, около които навили цветни шалове. „Направихме един много опростен естествен външен вид“, казва специалистът и обяснява, че част от предните кичури могат да падат свободно – по един отляво и отдясно.

За по-хубава визия, вие може да сплетете по една плитка от двете страни на пътя или да стилизирате леко косата с малко лак, като предварително ѝ придадете лек обем.

Освен върху обикновената конска опашка, която не бива да е твърде висока, ефирен шал може да увиете и върху по-рошав кок. Ако пък нямате разнообразие от този позабравен в гардероба аксесоар, си купете шноли с обемни панделки от плат в различни текстури.

Не бива да забравяте и че в момента се продават ластици – скрънчита, на които висят минишалчета от органза или сатен.

Иначе, за почитателките на плитките, които също ще са актуални през пролетта, някои дизайнери предлагат поставянето на едноцветен шал отгоре им. Други пък не пропускат да напомнят, че банданата тип „бабушка“ продължава да се носи, като жените най-често или пускат свободно, или връзват косата си на ниска опашка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари