IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетни прически: Кой е най-хубавият цвят за сезона?

24 февруари 2022 16 30

Изсветлете косата си

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Тази зима несъмнено беше управлявана от брюнетките. Но когато навлизаме в пролетта, изглежда, че по-ярките нюанси се завръщат, като най-популярен ще бъде нектарното русо.

Вървейки по стъпките на луксозната блондинка, нектарно русото е мечтателен, кремообразен цвят, който постига перфектния баланс между яркост и естественост. Той доста прилича на платиненорусото, но е с по-меки, по-топли тонове, което го прави много по-лесен за постигане и за поддръжка.

„Нектарната блондинка изглежда луксозна, златиста и топла“, казва фризьорът Том Смит пред Glamour. Ключът тук е да изсветлите основния цвят на косата до тъмно златисторусо, като добавите топли ванилови отблясъци през няколко кичура и в областта, която оформя лицето. За да получите нюанса, Смит предлага да поискате бежова или златисторуса основа, а акцентите да бъдат малко по-ярки.

Според фризьора, този цвят пасва най-добре на хората със средна до светла естествена коса, тъй като много тъмните основи са склонни да имат повече оранжеви нюанси, срещу които да се борят. Тук не трябва да се използва лилав шампоан. Вместо това подсилете топлината и богатството на прическата, използвайки продукти с бежови и златисти тонове.

Докато цветът изпъква сам по себе си, Смит обича да го съчетава с това, което той нарича пухкава коса, за да покаже измерението му. Освен това нюансът ни напомня за супермоделите от 90-те години, което го прави идеалното решение за годината, в която тенденциите от миналото се завръщат с пълна сила.

„Пухкавата коса е свързана с мек и ефирен обем с мек, смесен контраст. Колкото по-пухкава, толкова по-добре“, казва Смит пред Glamour. Съветва да използвате продуктите си, за да изгладите и повдигнете косата, а не да я прилепвате към главата. Той обича да използва крем за коса върху краищата, за да защити кичурите. След това използва спрей, който впръсква в корените и по средата на косъма, за да създаде мек, ефирен обем. За още повече пухкавост Смит взема пудра за обем и с пръсти я втрива в корените.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

... ( преди 2 години )
kosata mi e mnogo kusa i ne boiadisvam . izob6to sum dale4 ot kozmetika
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар