IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красавицата и пролетта: Мултикоректорът, който ме спаси от бръчки

9 април 2022 21 00

Как открих тайната на младостта

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Tialoto.bg

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Tialoto.bg

Ако някой ви каже, че да започвате да мислите за козметика и продукти против бръчки, когато сте около 30-годишна възраст е рано, изобщо не му се връзвайте.

Моята лична история е доказателството, че удължаването на годините без бръчки и чисто лице се крие в превенцията. Аз лично съм с много суха кожа и хидратацията беше най-сериозният ми проблем по отношение на кожата на лицето.

И това до един хубав ден, в който нанасяйки крем пред огледалото забелязах, че около очите и устните са се появили малки, фини бръчици. След първоначалния яд, който внесе напрежение между мен и увеличителното ми огледало, започнах да проучвам по-сериозно какви мерки мога да взема.

Моята логика? Щом са се появили веднъж, трябва да се действа, докато са все още фини, за да не се налага на ранна възраст да се справям с дълбоки бръчки. Не знам дали дерматолозите ще се съгласят с мен, но фактът в моя опит е, че именно тази ми решителност ме провокира да взема мерки, а това е нещо, за което определено не съжалявам.

Дали на 30 или на 40, при всяка жена появата на бръчки е различен и много индивидуален процес, който зависи от толкова много фактори, че дори няма да ги изброявам.

Следващият проблем бе откриването на продукт, с който да започна да взимам реално тези въпросни мерки, за които бях супер решена. Първият ми опит бе неуспешен – нанасях сутрин и вечер околоочен крем, от който започнаха да се запушват порите и дори ми се появиха малки несъвършенства като ситни пъпчици на места.

Тук важното бе, че не се отказах от генералната цел, просто трябваше да сменя оръжието. Така реших да направя консултация с дерматолог, който ме насочи към професионална, медицинска козметика. Така се срещнах за първи път с мултикоректора на Babé Laboratorios. Този мултикоректор се оказа моето решение за околоочния контур и устните.

Мултикоректор Babe

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

След първите дни на използване открих значително намаляване на тъмните кръгове и торбичките, като дори и след изтощителни дни с малко сън, забелязах липсата на повторната им поява. Но най-важното за мен – значително и видимо намаляха бръчките в зоната на устните и околоочния контур.

Защото ако си мислите, че фините бръчици се появяват само около очите, сега е моментът да ви кажа, че сте в дълбока заблуда, защото се появяват и около устните. Това го открих върху себе си малко след първоначалния сблъсък с увеличителното огледало и то след нанасянето на фон дьо тен, който помогна значително за изпъкването на фините бръчици около устните. А тях не можете да ги скриете дори и с най-красивото червило, но можете да се справите, ако използвате мултикоректора.

мултикоректор2

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Друг съществен плюс на мултикоректора на Babé Laboratorios е, че е подходящ за чувствителна кожа, каквато имам аз. Да, не само, че е суха, но и е чувствителна. С използването му, освен корекция на фините бръчици, кожата ми стана значително по-хидратирана и се засилиха защитните ѝ функции. Усещам я по-еластична и откривам, че има ефект и върху бръчките в зоната на назолабиалната гънка.

Ако разгледате подробно активните съставки в мултикоректора, ще разберете защо той е толкова ефективен. Ето и основните:

  • Biolin prebiotic (2%) – поддържа естествения баланс на кожата и допринася към засилване нейните защитни функции
  • Витамин C (1%) – естествен антиоксидант, който предпазва кожата от негативни външни влияния
  • Витамин Е (0,25%) – силен естествен антиоксидант, който възстановява кожата и подобрява външния ѝ вид
  • Centella Asiatica (3%) – увеличава производството на колаген
  • Collagen Bioestimulator (2%) – превантира появата на фини бръчици и възстановява естествената еластичност на кожата
  • Bakuchiol (0,5%) – регулира процесите в клетките, с което спомага забавянето на тяхното стареене
  • Hyaluronic Acid (1%) – поддържа естествения баланс на хидратация на кожата
  • DMAE (2,5%) – органична съставка, която има антиоксидантно и стягащо действие
  • 1% Комбинация от натурални, растителни масла, които хидратират и подхранват кожата в дълбочина
  • Collagen (0,5%) – осигурява еластичност на клетките и допринася за тяхната регенерация
  • Encapsulated Retinol (0,25%) – повишава нивото на хидратация и спомага възвръщането на естествения блясък на кожата като уеднаквява тена
  • Чист кофеин (3%)

мултикоректор3

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Аз лично използвам продукта всеки ден, по два пъти. Първият е след измиване на лицето и почистване сутрин, а вторият е непосредствено преди да си легна. Аз нанасям по 3-4 капки под окото и разнасям с кръгови движения, а същото правя и със зоната около устните.

Моят съвет към вас? При появата на бръчки решението е да използвате правилния продукт – това не само ще помогне за начина, по който изглеждате, но и за начина, по който се чувствате. Защото всички знаем, че красивата жена не е само красота отвън, но и отвътре. А това е свързано и със самочувствието.

Владимира

Владимира Илиева, водеща по Bulgaria ON AIR, Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари