IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красавицата и пролетта: Слънцезащитният суперфлуид, с който не се разделям

13 април 2022 08 30

Как успях да победя вредните UV лъчи

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Защитата от слънцето е изключително важна. Не трябва да се излиза без слънцезащитен продукт. Кожата застарява, ако е изложена на твърде много слънце без правилната защита.

Сигурна съм, че тези изречения са ви до болка познати. От реклами по телевизията, статии в онлайн издания за красота или пък описания на козметични продукти в любимите ви сайтове. Аз, с ръка на сърцето, мога да кажа, че гореспоменатото го знам много добре на теория, но големият въпрос е дали всъщност го прилагам и на практика? Отговорът, за съжаление, беше "Не". Допреди няколко месеца.

Преди обаче да ви разкажа какво точно ме спаси от моите проблеми, трябва да ви разкрия и как стигнах до момента, в който вече беше наложително да променя начина си на живот. Точка, до която не ви препоръчвам да стигате.

Да представя себе си – дама на 25 години, чиято кожа е хем бяла до прозрачност, хем чувствителна. Тази комбинация предполага, че трябва да отделям специално внимание на грижата за себе си, но след като работата ми се пренесе вкъщи, аз тотално забравих за използването на козметика. Гримовете останаха в несесера, срокът на годност на мицеларната вода изтече, а слънцезащитният ми крем отдавна изгуби способностите си.

Груба грешка! Защото слънцето, мръсотията от околната градска среда и изпотяването все още си съществуваха и се сблъсках с тях след постепенното ми завръщане към нормалния начин на живот. А с тях дойдоха и проблемите, от които две години подред успявах да избягам.

Слънцето, както се досещате от типа ми кожа, не е най-добрият ми приятел. Харесваме се, искаме да се виждаме често, но аз винаги страдам повече от него след раздялата ни. Зачервяванията и грубата кожа бяха обичайни последици за мен. Това, което не бях виждала обаче, беше обезцветяването върху лицето си. До миналото лято.

В един слънчев ден, след прибиране от разходка, се погледнах в огледалото и забелязах, че на места тенът на лицето ми е различен от обикновено. Предположих, че просто не съм свалила изцяло фон дьо тена, но след упорито търкане в продължение на няколко минути, разбрах, че не гримът е проблемът. Проблемът бях самата аз и липсата на превенция от слънцето.

Веднага започнах да търся в интернет какво трябва да направя, за да изравня тена си. Исках спешно решение, тъй като само след няколко дни имах среща, която не исках да пропусна, но също така не исках и да изплаша човека срещу мен.

След дълго търсене попаднах на слънцезащитния суперфлуид на Babé Laboratorios, който изглежда покриваше всичките ми условия. Има защита от 50 фактор, активните му съставки бяха перфектни за кожата ми и изравняваше тена. Изобщо не се замислих и си го купих.

слънцезащитен флуид

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Нали знаете онези реклами, в които се казва, че ефектът е мигновен? Рядко им вярваме, но този път наистина се случи. Ефектът беше не само мигновен, но и видим от километри. Обезцветяването по лицето изчезна и кожата ми отново заприлича на нещо, което може да се покаже пред други хора. Усмивката отново се завърна в ежедневието ми и все по-често се гледах в огледалото, наслаждавайки се на това, което виждам в него.

Ще ме попитате защо флуид, а не крем? Защото освен че кожата ми е бяла, податлива на изгаряне и чувствителна, не толерира и много тежки продукти. Именно затова слънцезащитният суперфлуид на Babé Laboratorios беше идеалното средство за мен както в топлите, така и в студените месеци. Да, точно така, използвам го през цялата година, независимо дали навън е -10 или +30 градуса. Нанасям 20 минути преди да изляза, за да дам възможност на продукта да се абсорбира в кожата и да започне своята защитна магия.

слънцезащитен флуид

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

А тази магия произтича от две важни активни съставки – хиалуронова киселина и карнозин. Първата е позната на повечето хора със своите изглаждащи свойства и способността да прави кожата много по-мека на допир. Карнозинът, от своя страна, е антиоксидант, който поглъща свободните радикали и предпазва от преждевременно стареене и поява на бръчки.

Макар слънцезащитният суперфлуид на Babé Laboratorios наистина да притежава суперсили, то те не действат, ако не го прилагате през няколко часа. Затова, направете като мен, и след като го поставите на лицето си, преди да излезете, го сложете в чантата си. По този начин ще бъдете винаги готови да се борите срещу вредните слънчеви лъчи и ще имате равен тен през целия ден.

слънцезащитен-флуид

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари