IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джейн Фонда: Вече не се срамувам от сивите си коси

4 април 2022 11 00

Актрисата разкри, че не иска повече да крие остаряването

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Сивата коса на Джейн Фонда няма повече да живее в сенките. В интервю за Елън Дедженеръс, актрисата разкри защо е решила да приеме естествения си цвят чак на 83 години и как това ѝ е помогнало да се чувства по-свободна.

„Казвам ти, радвам се, че съм със сиви коси. Стига с изгубеното време, изхарчените пари и химикалите. Приключих с всичко това“, каза тя пред Елън. Въпреки че Фонда е залагала на различни стилове и цветове на косата, бихме казали, че сивото ни е едно от най-любимите. По време на наградите „Оскар“ през 2020 година актрисата дебютира своя нов цвят, като накара феновете в социалните мрежи да се развълнуват. Тя комбинира прическата си със старо палто и рокля, изглеждайки великолепно, както винаги.

Стилистът на Фонда – Джак Мартин – е отделил седем часа, за да трансформира косата на актрисата от емблематичното ѝ русо в изтънчено сиво. В социалните мрежи фризьорът заяви, че визията е вдъхновена от израстването на корените на клиентката му, които са били както бели, така и черни. Останалата част от косата е приличала на такава на уморена блондинка, според думите на Мартин. Той допълва, че целевият цвят е бил сребриста ледена блондинка, която успя да изненада всички на наградите „Оскар“.

Но косата на Фонда не е единствената голяма промяна, която звездата прави, когато става въпрос за външния вид. Тя също така обеща, че повече няма да си купува нови дрехи. Като дългогодишен активист, фокусът на актрисата вече е изцяло насочен към изменението на климата, а модната индустрия играе основна роля в потреблението на вода и замърсяването на природата.

„Виждаш ли това палто? Имах нужда от нещо червено и намерих това палто на разпродажба. Това е последното облекло, което някога ще купя“, заяви Фонда на протест през ноември 2019 година. Изглежда, че тя все още държи на думата си. Когато отиде да приеме наградата „Сесил Б. Демил“ на церемонията „Златен глобус“ през 2021 година, актрисата отново беше със стар тоалет.

Джейн Фонда

Снимка: БГНЕС

Фонда заяви, че предпочита да прерови гардероба си за нещо, което ще ѝ свърши работа, вместо да се облича в специално направени тоалети, които само след няколко часа ще свали и ще върне обратно на дизайнерите. „Харчим твърде много пари, купуваме твърде много неща и след това ги хвърляме. Опитваме се да покажем своята идентичност чрез пазаруване, нали? Трябва да спрем с това, трябва да спрем с цялото това консуматорство“, призова тя.

Актрисата обеща, че ще продължава да преглежда гардероба си, за да намери нещо, което да ѝ харесва и да носи на различни холивудски събития.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 2 години )
Моля, превеждайте на нормален български. Нека звучи така, както ние бихме го казали, а не дума по дума да отговаря на английската постройка на изречението! За хората, които знаят английски, но знаят и български, четенето на подобни преводи е мъчение.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар