IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети: Как да изберете точния коректор за вашата кожа

5 юни 2022 12 00

Нюансът е от изключително важно значение

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Редът, в който нанасяте продуктите си за красота, не е единствената объркваща част в процеса на гримиране. В случая на фон дьо тен и коректор, нюансите, които избирате, са по-важни от последователността, в която ги използвате.

Тъй като фон дьо тенът и коректорът вървят ръка за ръка, носенето на един и същи нюанс и на двата продукта изглежда доста разумна логика, но има и малка уловка.

грим istock

Снимка: iStock

Според Емили Ченг, гримьорката на знаменитости, която работи с Яра Шахиди, коректорът ви трябва да е доста подобен на нюанса на фон дьо тена, но с малко по-различен подтон, в зависимост от това дали прикривате тъмни кръгове, зачервяване или петна.

И така, как да разберете от какъв подтон имате нужда? Ченг казва, че трябва да имате предвид цветното колело, когато избирате нюанса на коректора си. Тя обяснява, че обикновено използва нещо по-топло, за да балансира синкавите цветове на тъмните кръгове. Същото важи и за моментите, в които искате да прикриете слънчеви петна и белези.

Когато разглеждате опциите за нюанси, Ченг препоръчва да опитате всеки един на мястото, което искате да скриете, вместо да ги нанасяте върху ръката си. Направете това до прозорец, за да използвате естествената светлина. Ще разберете, че имате правилния нюанс, когато ви е необходимо само малко количество продукт, за да скриете това, което искате.

коректор istock

Снимка: iStock

Изключение от тези съвети е, ако използвате коректор, за да очертаете чертите на лицето. Тогава Ченг препоръчва да използвате няколко нюанса по-тъмен продукт, като цветът не трябва да е твърде топъл. При контурирането се опитвате да създадете сянка, така че няколко нюанса от студената страна на спектъра биха ви свършили работа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари