IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лятото не може да започне без нея: Задължителната козметика за сезона

15 юни 2022 12 30

Без какво не можем следващите месеци?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Едно от най-любимите ми неща на света е да се будя, а телефонът ми да показва, че градусите през деня ще са 20+, слънцето няма да се крие под облаци и месецът да е точно в средата на годината.

И без да ме питате защо, ще ви отговоря – защото лятото е най-любимият сезон. Това е времето на косата на вълни, създадена не от ръцете на някой фризьор, а от морската сол на морето.

Това е времето на дългите топли дни и още по-дълги нощи.

Това е времето, в което трябва да сменим зимната със задължителната лятна козметика.

И ние сме тук, за да ви дадем четири направления и каква козметика трябва да имате, за да се радвате безпроблемно на лятото през следващите месеци.

1. Слънцезащита

Ако летният сезон има една ключова дума, която не трябва да забравяте, то това е слънцезащита. Многократно сме споделяли, че това е един от продуктите, задължителни и през зимата, но през лятото без него буквално няма да се наслаждаваме на топлото слънце. Изгарянията са особено характерни за този сезон, затова е абсолютно задължително да се сдобиете с поне два продукта, предпазващи кожата – един за лицето и един за тялото. Защо да са два? Защото кожата на лицето е значително по-чувствителна, нежна и податлива на изгаряния, а продуктите специално за лице са със съвсем различна консистенция.

2. Козметика за лице

Лятото идва с козметика, значително по-различна и като формула, и като текстура. Сменете зимните кремове за лице с летни, по-леки като текстура. Добавете един тон по-тъмен фон дьо тен, тъй като в следващите месеци кожата ще бъде с тен, дори и да не сте фен на слънчевите бани. Просто дори и по време на разходка в града, силното слънце ще гали лицето ви. Добавете продукт, предпазващ от появата на пигментни петна, защото отново така любимото ни слънце е един от виновниците за появата на тъмни несъвършенства по кожата ни.

3. Козметика за коса

Както вече казахме, ключовата дума за лятото е слънцезащита и косата не прави изключение. Възползвайте се от изобилието на продукти, предпазващи косата ви от вредните лъчи на слънцето, поддържайки я хидратирана и запазвайки цвета, ако се боядисвате. Заложете на повече хидратация с маска за коса, завършваща грижата за коса под душа.

4. Козметика за тяло

Към задължителния сезонен лосион за тяло добавете и такъв за след слънчеви бани. Ако случайно се наложи да се справяте със слънчево изгаряне, ще ни благодарите, че сме ви напомнили за този тип продукт. Той помага за бързото възстановяване, а ако сте фен, можете да потърсите такъв и с охлаждащ ефект – ще внесе още свежест в деня ви.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари