IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети: Как правилно да използваме ролер за лице

2 август 2022 09 00

За максимални ефекти върху кожата

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако смятате, че ролерите за лице са само рекламен трик, помислете отново. Дерматолози и естетици са съгласни, че тези малки инструменти осигуряват някои от най-големите ползи за кожата. И дори най-големите критици на ролерите не могат да отрекат, че се чувстват доста добре след използването им.

Въпреки че ролерите за лице са станали доста масови в света на грижата за кожата, все пак ще ви обясним какво всъщност са те. Инструментите обикновено се правят от „лечебни камъни“ – нефрит, розов кварц и аметист, които са изгладени и прикрепени към удобна дръжка. Това не означава, че магически ще елиминират вашата екзема, но са естествено хладни на допир и чудесни за намаляване на зачервяването и раздразнението.

ролер за

Снимка: iStock

Ще забележите, че традиционният ролер се предлага с два камъка – по-голям за по-големите области на лицето (бузи, челюст и чело) и по-малък за по-малките области (под очите, веждите и т. н.). Можете да използвате инструмента, за да нанесете серуми, като по този начин ще увеличите максимално абсорбацията и ще осигурите равномерно разпределение на продукта.

Но това не е всичко – самото търкалящо движение също има предимства. То е страхотно, ако усещате напрежение в лицевите мускули, защото натискът действа като дълбок масаж. Другият плюс е, че премахва подпухналостта, тъй като масажното действие насърчава лимфния дренаж чрез стимулиране на лимфните възли да източват течност от лицето.

„Използваме ролер, за да помогнем за намаляването на дълбочината на назолабиалните гънки, за лимфен дренаж и за намаляване на подпухналостта под очите“, казва дерматологът Лорета Чиралдо. Също така, той може да помогне за масажиране на кожата и подкожните мастни възглавнички. Според Чиралдо, използването на ролер служи за значително намаляване на гънките около носа и устата.

козметика, естествени

Снимка: iStock

Като се има предвид това, ако искате да извлечете всички горепосочени предимства, трябва да използвате ролера правилно. В противен случай целият процес може да се окаже неефективен или пък да причини по-големи проблеми.

Грешки при използването на дерма ролер

1. Неизползването на продукт преди това

За оптимални резултати, трябва да нанесете продукт за грижа за кожата например серум, върху почистеното си лице, преди да използвате ролер. Инструментът ще подобри проникването на продукта в кожата, а добавеният лубрикант намалява триенето и помага на ролката да се плъзга по-лесно по лицето.

2. Грешно почистване на ролера

Дори да миете кожата си преди всяко търкане с ролера, той все пак се замърсява заради околната среда. И тъй като притискаме инструмента към кожата си, по този начин могат върху нея да се пренесат прахови акари, гъбички и бактерии. С други думи, е добре да почиствате ролера си поне веднъж седмично, за да премахнете всички неприятности, които ще се натрупат с времето.

3. Грешна посока на движение

Посоката, в която търкаляте ролера, има значение. Винаги трябва да използвате инструмента навън от центъра на лицето си. Движенето напред и назад не помага за подобряване на притока на кръв, а търкалянето надолу буквално влачи кожата ви в тази посока, което е противопоказно за постигането на младежки вид.

4. Твърде малък или твърде голям натиск

Ако не прилагате достатъчно натиск, не оптимизирате възможността за стимулиране на колаген, лимфен дренаж или циркулация на кръвта. От друга страна, прекаленият натиск може да нарани повърхностните кожни кръвоносни съдове или да влоши възпалените лезии от акне. За да предотвратите и двете, използвайте бързи, но силни движения, без да си причинявате болка.

5. Използване след процедури

Никога не е добре да преуморяваме кожата си и използването на ролер след микронийдлинг е точно това. Хубаво е да изберете само една от двете процедури, за да оставите кожата да почине и да се наслади на ефектите от нея.

Как да използвате ролер за лице

Сега, когато знаете какво да не правите, вижте какво да правите с ролера за лице.

► Измийте си лицето. Винаги е важно да използвате ролера върху чиста кожа, защото в противен случай вкарвате мръсотията още по-дълбоко и това не е добре за порите ви.

► Овлажнете с любимия си серум или овлажнител, за да осигурите по-добро плъзгане. С други думи, ролерът трябва да бъде последната ви стъпка в грижата за кожата.

► Започнете от челюстта с голямата глава на ролера, след което продължете към бузите и чак до линията на косата. Продължете по този начин, докато не преминете през цялото лице.

► За челото, започнете точно над веждите и стигнете до линията на косата.

► За зоната около очите, трябва да смените с по-малка глава на ролера. Започнете с вътрешния ъгъл на окото, натиснете и плъзнете внимателно към външната част.

► Повторете тези стъпки три до пет пъти седмично за максимални резултати.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари