IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти трикове: Контуриране на лицето по примера на Кейт Мос

25 август 2022 10 30

Това ще промени начина ви на гримиране

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Изкуството на контурирането трябва да е една от най-старите техники в книгата за красота. С помощта на крем или пудра може да добавите изваян завършек към различни зони на лицето, особено скулите. Когато контурирате обаче трябва да имате предвид формата на лицето си, като точките, където ще поставите продукта, зависят точно от тази характеристика.

Красивата страна на всяка контурна техника е, че всичко се свежда до това, което е подходящо само и единствено за вас. Някои хора поставят кремообразен бронзант в най-високата точка на скулите, други пък се опитват да си придадат малко по-закръглен вид на лицето. Но един нов трик в TikTok придава на бъдещите ви контурни сесии съвсем ново значение.

Гримьорката Али Мартин постави началото на тенденция, която сега се нарича „Контур на Кейт Мос“, използвайки простото, но ефективно поставяне на контур, вдъхновен от скулите на супермодела.

@alimartinhairandface Try this Kate moss #makeuphacks #fyp #foryou #alimartinhairandface @narsissist ♬ Abracadabra - Qveen Herby - Clip - Abracadabra

Във видеото си в TikTok, тя започва с нанасянето на бронзираща пудра върху вдлъбнатините на скулите си. Тази точка на приложение се намира точно до линията на усмивката. След като постави своя бронзант върху зоната, показана във видеото, Али използва върха на пръста си, за да разнесе продукта с движение нагоре, създавайки илюзия за повдигната скула.

Пред Allure Мартин споделя, че лицето ѝ е асиметрично и най-новият трик за контуриране помага за създаването на някакъв вид симетрия. Тя допълва, че всички нейни клиенти през годините са използвали метода на Кейт Мос, но не са се усещали, затова тя е решила да го представи нагледно пред целия свят. Видеото ѝ достига до повече от милион показвания, карайки и други гримьори и любители да изпробват контурирането.

@rawmakeup transform into kate moss? say LESS @Ali MARTIN ♬ original sound - Rachel Wiseman

Когато един потребител за първи път опитва трика, първите му думи са „Това е наистина странно място за поставяне“. Има предвид, че коректорът се поставя доста близо до устните, създавайки илюзия за продължение на усмивката, по подобие на злите герои във филмите. В ума ни веднага излиза образът на Жокера, чиято червена като кръв усмивка ни преследваше дълго време след края на филма.

Как да постигнете скулите на Кейт Мос?

Вземете бронзант с количество едно грахово зърно и го нанесете на около 5 см над линията на челюстта, точно до ъглите на устните. Вземете четка или пък използвайте пръстите, за да разнесете продукта по най-добрия начин.

Хубавото на този метод е, че може да се направи с течен, прахообразен, кремообразен или дори стиков бронзант. След като разнесете продукта, ще видите, че скулите ви изпъкват леко и правят лицето ви много по-изразително.

@elizabeth.makeup.artist #greenscreenvideo trying the @Ali MARTIN Kate Moss contour trick! #katemoss #contour #contourtrick #contourhack #contouring ♬ original sound - elizabeth

Установяването на най-доброто разположение на коректора за формата на лицето ви е най-важната стъпка преди всяко гримиране. Независимо дали сте с овална, квадратна, сърцевидна или триъгълна форма, винаги ще има техника за контуриране, която да е подходяща за вас. Този трик се оказа успешен за хората с кръгли лица, но дори да не попадате в този списък, пак може да го пробвате у дома. Ако ви харесва как изглеждате, продължете да го използвате.

Помислете върху чертите на лицето, които искате да подчертаете най-много и не се страхувайте да експериментирате.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари