IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тилда Суинтън със специална прическа в подкрепа на Украйна

9 септември 2022 09 00

Актрисата промотира новия си филм на филмовия фестивал във Венеция

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Вече сме свикнали да виждаме звезди със значими тоалети на червения килим. Дрехите често се използват да предадат важно послание на публиката чрез надписи, детайли или допълнителни слоеве. Тилда Суинтън обаче реши да вдигне летвата по-високо, появявайки се на филмовия фестивал във Венеция с прическа, носеща не чак толкова скрито послание.

На 7 септември актрисата, която в момента промотира филма си The Eternal Daughter, показа жълтата си коса, която беше оформена на една страна. И ако смятате, че това е поредният трик за красота, използван за привличане на повече внимание към киното, грешите. Този път прическата беше използвана за политическо послание, което да отекне в целия свят.

Тилда Суинтън

Снимка: БГНЕС

Когато беше попитана за новата си боя в косата, Суинтън отговори „Това е моята почит към Украйна, да нося половината от флага на страната“. Тя комбинира прическата със спортен ансамбъл от мъжката колекция ан Loewe за 2023 година. Комбинацията включваше светлосиня риза с бяла яка и маншети плюс широки червени панталони със спортна бяла ивица отстрани.

Малко по-късно вечерта, по време на филмовата премиера на The Eternal Daughter, Суинтън оформи жълтата си коса в забавна прическа, издигната нагоре. Тя се разходи по червения килим, носейки лилава рокля с пайети по поръчка на Haider Ackermann с дълги ръкави и нисък подгъв, който преливаше в къс шлейф.

Тилда Суинтън

Снимка: БГНЕС

Конфликтът в Украйна беше една от централните теми в началото на 79-ия филмов фестивал във Венеция. На 30 август украинският президент Володимир Зеленски стартира събитието със силно предварително видео, в което описа руската инвазия в страната като филм на ужасите, продължаващ вече 189 дни.

„Това е драма, базирана на събития от реалния живот. Трагедия с много експлозии, изстрели и аларми за въздушна тревога. Ужас, който не е 120 минути, а 189 дни. Сто осемдесет и девет дни война в Украйна“, каза Зеленски в обръщението си по време на откриващата церемония. Той призова всички културни дейци да продължават да говорят за случващото се в Украйна, защото техният глас е важен за страната и има значение. „Най-малкото, което може да направите, е да не се страхувате. Не отивайте отвъд. Не оставайте неутрални“, завърши Зеленски.

Шест месеца по-рано, по време на наградите SAG, много от присъстващите, включително Тайлър Пери, Шари Белафонте и Дъглас Ходж, добавиха към тоалетите си по една синьо-жълта панделка в подкрепа на Украйна. Други, като Лавендър Кокс, Лесли Одъм-джуниър и Андрю Гарфийлд използваха думите си, за да вдъхнат увереност на народа на страната.

„Това е прекрасна вечер, в която всички имаме възможност да сме заедно и да празнуваме, но по света се случват толкова много други неща. Сърцето ми е в Украйна и мисля, че всички трябва да сме благодарни, че сме тук в този момент“, казва Лейди Гага от червения килим.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари