IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Редовно ексфолиране - една от тайните на Тилда Суинтън за красива кожа

16 август 2021 10 30

Ето какво още прави актрисата, за да изглежда добре на 60

Снимка: БГНЕС

Един поглед към актрисата Тилда Суинтън и няма как да не се чудите: Какви са нейните тайни за грижа за кожата? В края на краищата кожата на 60-годишната актриса блести постоянно и се облагодетелства от ниска поддръжка, като се има предвид характерната за звездата къса прическа и минималистичен, свеж външен вид. 

Но първо нека започнем с нейните екранни постижения. Съвсем наскоро Тилда участва във филма на Уес Андерсън "Френското изпращане", допълвайки звезден състав, включващ Тимъти Шаламе, Франсис Макдорманд, Бил Мъри, Ейдриън Броуди и други. Андерсън казва пред Variery, че носителката на Оскар не само играе в неговите филми, но е и сътрудничка в целия проект. "Обичам да правя неща с хората, особено с тези, които се осмеляват да правят нещо различно", казва Тилда. Доплъва, че най-много обича да разговаря с целия екип и да обсъжда всеки един детайл. "Филмите са листата, които падат от дървото, но дървото е разговорът". 

И така, къде модата, красотата и нейният цялостен убийствен стил се вписват в картинката? Суинтън също говори открито и по тези теми. "Никога не съм била особено вманиачена относно това как изглеждам. Спрях да раста на височина, когато бях на 13 години, но това никога не ме е притеснявало", казва тя пред Elle Canada през 2015 година. Допълва, че човек не трябва да гледа своите негативни страни, а да се фокусира върху позитивното и да го показва на света във всеки един удобен момент. 

Ето как Тилда Суинтън се грижи за кожата си

Редовно ексфолиране

Козметичката на Тилда Кристина Раду разкри в интервю за W Magazine, че насърчава известните си клиенти, включително Оливия Мън, Брад Пит и Руни Мара, да ексфолират редовно кожата си. "Всеки ден ексфолирайте лицето, тялото, задната част на ръцете, лактите, коленете, петите. Направете го старателно и няма да сбъркате!", категорична е тя. 

Раду казва, че процесът на ескфолиране е особено важен през зимата, когато трябва да премахнете сухата кожа. Според нея, устните също страдат от студения въздух или пък от горещите слънчеви лъчи и затова не трябва да ги изключвате от рутинната си грижа. Препоръчва да използвате балсам за устни със слънцезащита или пък ексфолиращ продукт за устни, който включва естествено екфолиращи съставки. 

Серум

Една от тайните за красивата кожа на Тилда се крие в използването на серум за лице. Нейният продукт струва 260 долара, но козметици споделят, че цената не винаги определя качеството. Според тях, може да си намерите подходящо средство за правилна грижа и на по-достъпна цена, но преди това трябва да се консултирате с дерматолог, за да разберете точно какво да търсите. Професионалният съвет ще ви даде насоки за съставките, които да нанасяте върху кожата и какво е добре да избягвате. 

Едно просто правило

Когато Суинтън не се чувства добре в кожата си и смята, че не изглежда добре след дълъг работен ден, тя се насочва към леглото за един дълъг и спокоен сън. Когато я питат какво е правилото за красива кожа, актрисата отговаря "Един хубав нощен сън"

Според експерти, хората на възраст между 26 и 64 години трябва да спят между 7 и 9 часа на вечер, за да предотвратят заболявания, умора, хронични болки и да се сдобият с по-хубав външен вид. 

Експериментиране с грим

Много добре знаем, че Тилда е икона що се отнася до нейния андрогинен стил и широк избор на мода. Тя може да впечатли както в костюм, така и в рокля. А що се отнася до грума, тя казва, че е вдъхновена от способността му да трансформира хората. "Прекрасното нещо за мен е, че дори малкото гримиране може да направи невероятна разлика", казва актрисата пред Harpers Bazaar. Допълва, че обича да създава нови визии за себе си и особено се наслаждава на процеса на трансформация по време на различните й филмови проекти. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари