IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неостаряващи звезди: Седемте тайни на Анджелина Джоли

21 юли 2021 16 30

Започва да посещава дерматолог още на 11 години

Снимка: Getty Images

Когато сте една от най-красивите жени в света, се сдобивате с огромен натиск относно това да изглеждате добре независимо дали отивате до магазина или се разхождате по червения килим. Но както всичко друго, което се е изпречило на пътя на Анджелина Джоли, това изглежда, че не я притеснява. Актрисата и режисьор е толкова известна с филмите си, колкото и с филантропската си дейност, което обяснява вярата ѝ, че най-добрият начин да изглеждаш красива е чрез интелекта си.

„Често казвам на дъщерите си, че най-важното, което могат да направят, е да развият ума си“, пише Анджелина в есе за ELLE. Тя допълва, че всеки човек може да облече красива рокля или костюм, но това няма да има значение, ако умът му не е силен. „Няма нищо по-привлекателно, дори може да се каже и омагьосващо, от жена с независима воля и собствено мнение“.

Джоли -

Снимка: БГНЕС

Другият съвет, който Джоли дава на момичетата си, е да не се страхуват от остаряването. „Поглеждам се в огледалото и виждам, че приличам на майка си, което ме стопля отвътре“, казва тя пред InStyle. Според нея, остаряването не трябва да бъде приемано като наказание, а по-скоро като благословия, защото означава, че все още сме живи и можем да се насладим на децата и внуците си. Признава, че вижда недостатъците си, но се е научила да ги обича и да живее в хармония с тях.

Ние пък виждаме само една зашеметяваща дама, която може да служи за пример не само на дъщерите си, но и на целия свят. А как Анджелина Джоли се грижи за красотата си, разкриваме по-долу.

От малка ходи на дерматолог

Джоли започва да посещава дерматолог още от 11-годишна и до днес не го е сменила. Тя се доверява на Ронда Ранд, с която се запознава чрез майка си и я е посетила, за да разбере откъде се е появил първия ѝ кожен белег. „Мисля, че тя ми помогна доста да приема естествената красота и да разбера, че най-доброто решение е да бъда себе си и да не разчитам прекалено много на гримове“, казва актрисата. Явно тези уроци са останали в главата ѝ, защото и досега Джоли поддържа минимална рутина за красота.

Никога не забравя за слънцезащитата

Анджелина винаги е използвала слънцезащитен крем, което е от ключово значение за вечната младост. „Тя е била доста послушна като малка и оттогава започва да използва слънцезащитни продукти, за да защити кожата си“, казва дерматологът ѝ пред Refinery29. Актрисата знае, че слънцето не е добро за външния вид и често може да причини проблеми като пигментация и дори рак.

Джоли БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Освен със слънцезащитен крем, Анджелина не излиза и без шапка. Особено през топлите и слънчеви месеци, актрисата винаги носи големи капели, с които се пази от вредните лъчи. След като се прибере у дома, е време за овлажняване на тялото – хидратация, което помага в борбата с преждевременното стареене.

Балансиране на грима

Много експерти казват, че ключът към перфектния грим се крие в набелязването на една любима ваша черта и фиксирането върху нея. Анджелина явно много добре знае това правило и го следва вече няколко години. „Или гримирам очите си с черна очна линия, или си слагам червено червило“, казва тя. Допълва, че има доста изразени черти и затова, ако тръгне да акцентира върху всяка една от тях, ще изглежда като клоун.

Джоли БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Актрисата също така не се страхува да се гримира сама и често го е правила, когато е трябвало бързо да отиде на събитие или е закъснявала за снимки. „Не искам да разчитам на гримьор. Много по-удобно ми е, когато слагам малко коректор върху тъмните ми кръгове“, казва тя. За нея гримът не е нещо, което задължително трябва да присъства в рутината на дамите, но все пак го препоръчва за специални поводи.

Не прекалява с процедурите

Въпреки че перфектните ѝ скули и нос може да са вдъхновили много хора да потърсят помощ от пластични хирурзи, Анджелина признава, че няма нито една операция по себе си. Все пак тя не съди онези, които лягат под ножа. „Не съм си правила нищо и не мисля, че ще го направя. Но ако това радва други хора, това зависи изцяло от тях. Не съм в тяхната кожа, за да знам какво ги кара да се чувстват по-добре със себе си. Но не смятам да го правя за себе си“, казва тя пред Daily Mail. Все пак актрисата е използвала лазерни процедури. Това се случва по време на бременността ѝ, когато по лицето ѝ се появяват по-тъмни участъци. Така че се подлага на интензивна импулсна светлина, за да се справи с проблема.

Малко грим

„Анджелина никога не носи грим, освен ако работи“, казва д-р Ронда Ранд. Освен това актрисата много добре знае, че трябва да премахне всичко от лицето си преди да заспи. Единственото ѝ условия към гримьора, с когото работи, е да използва леки и чисти продукти, които да не замърсяват кожата и да не запушват порите.

Проста грижа за кожата

Според д-р Ранд, Джоли е късметлийка, защото е наследила красивата маслинена кожа на майка си. „Тя винаги е имала толкова много естествена красота, че никога не ѝ се е налагало да стои с часове пред огледалото“, допълва козметичката. Рутинната ѝ грижа се състои от слънцезащитен крем, правилно почистване с меко, нежно почистващо средство, антиоксиданти, понякога гликолова киселина и естествени продукти. Актрисата не се нуждае от груби скрабове или козметика с много химикали.

Джоли БГНЕС

Снимка: БГНЕС

По време на път Анджелина леко променя рутината си, като взима със себе си алфа-хидрокси киселини или антиоксиданти. Разбира се, слънцезащитният крем отново е в чантата. Почистващото средство, което Ранд е изписала на клиентката си, е с гликолова киселина и спомага за увеличаването на колагена, еластина и поддържането на чисти пори.

Собствено определение за красота

„Хората, които смятам за красиви, са тези, които не се придържат към чуждото мнение за това кое е подходящо или красиво“, казва Анджелина. Тя допълва, че винаги е привлечена към онези, които са уникални, различни и просто са себе си. Малко я натъжава, когато види някой да не се харесва в собствената си кожа и да не се чувства комфортно в нея. Според актрисата, главната причина за това, е обществото и неговите сбъркани норми.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари